Gyerekzsivaj szólt a Kossuth téren is

Szerző • 2019-10-16 • Hírek, Közélet Gyerekzsivaj szólt a Kossuth téren is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva374

A Kossuth téri zárórendezvénnyel ért véget október 12-én az önkormányzat idei Gyerekzsivaj programja, amelynek keretében hét játszótér újult meg a kerületben – olvastuk a bp18.hu oldalon.

Utalva a helyszínre, a Kossuth tér teljes felújításának egy héttel korábbi átadására, Ughy Attila elmondta, hogy a tér megújítása csaknem tíz évvel ezelőtt kezdődött. A polgármester hangsúlyozta, hogy akkor kezdtek el először közösségi tervezés és szervezés keretében azon gondolkodni, hogy meg kellene újítani a teret.

Azhoz, hogy egy hosszú ideig elhanyagolt közösségi helyből korszerű városi teret lehessen létrehozni, láthatóan nem rövid idő kell. Ezért mindenki, aki ide jön, igyekezzék közösségi térként használni a teret. Aztán 10-15 év múlva várhatóan a most színpadra fellépni szándékozó fiatalok között is lesznek majd olyanok, akik azon törik a fejüket, hogy az akkori kor igényeinek megfelelően miként lehet majd a teret alakítani. Addig pedig éljen így közösen velünk ez az egy hektáros park – tette hozzá Ughy Attila.

Aztán pedig tényleg felléptek a néptáncos fiatalok, de nem a színpadra, hanem rendhagyó módon ezúttal a tér burkolatát választották tánchelyül, ahol rábaközi táncot adtak elő. Már megszokott ugyanis, hogy a Tébláb táncosainak különböző csoportjai az önkormányzat rendezvényeit produkcióikkal színesítik.

Szarvas Attilától megtudtuk, hogy ők a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola 5. osztályos diákjai, akik a Szederinda néptánccsoport tagjai. Az alpolgármester hozzátette: első osztályos koruktól táncolnak a testnevelés óra keretében heti egy órát, ezen kívül pedig délutánonként kétszer másfél órát a Tébláb Művészeti Iskola keretében tanulják a néptáncot. Ebben az iskolában elsős koruktól a nyolcadik osztályig táncolnak a Téblábosok. A legnagyobbak a Bokrétások, akik ezen a hétvégén Jászfényszarun, az egyik legnagyobb néptáncversenyen lépnek fel éppen.

A Gyerekzsivaj programok szervezőjétől, Ricsóka-Müller Gyöngyitől megtudtuk, hogy a téren nincs ugyan külön játszótér, de az utolsó ilyen idei rendezvényt egy impozáns helyre kívánták hozni, ahol azért a gyerekek minden olyan elemet megtalálnak, mint a kerületszerte átadott játszótereken tartott rendezvényeken. Ennek megfelelően játszhattak és ugrálhattak a felfújható gyermekcsúszdán, néptáncelőadást láthattak, majd a Szeleburdi Színház Ludas Matyi című produkcióját élvezhették. Ezúttal is megmozgatott mindenkit a Fittmóka program, valamint a Városgazda Utánpótlás Akadémia Street Dance táncosai is felléptek.

A Gyerekzsivaj program korábbi eseményeihez hasonlóan a gyerekek ezen a napon is menetlevéllel járhatták végig a számukra kijelölt helyszíneket, a különböző állomásokat, ahol pecséteket összegyűjtve ajándékban részesülhettek. Játszhattak a rendőrség szimulációs játékával, illetve megtekinthették ezen kívül a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkagépeit, s a daruskocsival a magasba emelkedve szétnézhettek a Kossuth téren.

Forrás: bp18.hu/B.Z.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva