Gyermeknap: zene, tánc és vásári forgatag

Szerző • 2015-05-28 • Hírek, Könnyű Gyermeknap: zene, tánc és vásári forgatag bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva736

Már csak a jó időt kell megrendelni május utolsó vasárnapjára ahhoz, hogy felhőtlenül szórakozhassanak a kicsik és a kicsit nagyobbak a Bókay-kert hagyományos gyermeknapi kavalkádjában.

A 10 órakor kezdődő színes programban minden lesz, ami szemnek, szájnak és fülnek kellemes. A tánc, a koncertek és a vásári forgatag színei, ízei egyaránt jó mulatságot ígérnek.

A színpadon többek között olyan – több generáció által is jól ismert és elismert – művészek lépnek fel, mint Gryllus Vilmos vagy éppen Lala bohóc, és lesz gyermekszínházi előadás is. A nap folyamán koncertek, tánc- és sportbemutatók is várják a nagyközönséget. Este a Sugarloaf zenekar koncertje zárja a napot.

A változatos programok nemcsak a gyerekek, hanem a szülők, nagyszülők számára is nagyszerű időtöltést kínálnak. A gyermeknap üzenete ugyanis éppen az, hogy a hétköznapi gondokat maguk mögött hagyva egy napig a szülők is együtt élvezzék a kicsikkel a gondtalan gyermekkort, ami bizony hamarabb elrepül, mint szeretnénk.

gyereknap_bent

Sportbemutatók

Igencsak készül a gyereknapra a Városgazda Utánpótlás Akadémia. Újonnan alakult szabadidősport-szakosztályának tagjai aerobikműsort adnak, és megismerkedhetünk a küzdősport-szakosztály három szakágának ifjú sportolóival is. A thaibox-, az ökölvívás- és a karatebemutató ugyancsak látványosnak ígérkezik. Bizonyára érdeklődés kíséri majd a büntetőrúgó-bajnokságot és a strandfocipályán a sportági bemutatót is.

Strandfoci- és füvespálya-avató
A Bókay-kertben a gyermeknapon avatják fel az új strandfocipályát és a felújított füves pályát. A tervek szerint a hangulatos homokos pályán a strandlabdarúgó-válogatott tagjai tartanak bemutatót, de a nagyközönség is kipróbálhatja ezt a nem is olyan könnyű sportágat. A füves pályán a Városgazda Akadémia csapatainak mérkőzésein szurkolhatunk a focistalányoknak és – fiúknak.

A szülők és a leendő klubtagok egy 100 négyzetméteres sátorban találkozhatnak az utánpótlás-akadémia szakági edzőivel, megismerkedhetnek az egyesület működésével, a szakmai programmal, s információt kaphatnak a nyári úszó-, foci- és küzdősport-táborról is.
A gyermeknapon megvásárolhatók lesznek az akadémia logójával ellátott ajándéktárgyak, mezek, sálak, bögrék, terítők is.

A gyerekeket természetesen ezen a vasárnapon is szívesen látják a kibővült kalandparkban. Nem maradhat el a mindig népszerű program, a tűzoltóautók bemutatkozása, és visszatérő vendégnek számítanak már a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. izgő-mozgó munkagépei is.

Játékos kedvünket kiélhetjük a minividámparkban, válogathatunk a kézműves termékek, ékszerek és egyéb vásárfiák között, éhségünket pedig az ilyenkor megszokott ételekkel csillapíthatjuk.

Tavaly nagy sikert aratott az Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány édességkészítő versenye, így idén újra megkóstolhatjuk a sütés nélkül helyben készülő finomságokat. Az ízélmény garantált, a kreativitásnak pedig csak az alkotók fantáziája szabhat határt.
A nyári kockajátéktábor (kockajatek.hu) előfutáraként lesz Lego-sátor, és a főépület melletti babajátszószobában a picik sem fognak unatkozni.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva