Harcosok tábora a kerületben

Szerző • 2015-07-13 • Hírek, Sport Harcosok tábora a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1673

„Tábort bontottak” a harcosaink is: véget ért a Városgazda Utánpótlás Akadémia első küzdősport tábora. Egy biztos! Mindenki jól érezte magát az Akadémia és Dudok Károly szakosztályvezető gondoskodása alatt, hiszen a lurkók maximálisan levezethették az iskolában felgyülemlett feszültséget.

Tanultak, sportoltak, játszottak, és mindezt nem csupán sportból, hanem a tisztelet és „budo szellemét” követve. A táborba látogatók ugyanis több küzdősport szakágban is kipróbálhatták magukat:

beleshettek az ökölvívás, a kyokushin karate és a Thai-box szépségeibe is.


Pár hete kicsöngettek a nevelési intézményekben, így elindult a családok és gyerekek életében örök élményeket nyújtó nyári táborok időszaka. Az idén alakult Városgazda Utánpótlás Akadémia pedig kapva kapott az alkalmon, hogy ne csak kiváló hangulatot, de színes és tartalmas programokat és magas színvonalú edzéseket is kínáljon nyári táboraiban.

kuzdosport01_bent

Dudok Károly – aki egyben a Thai-box szövetség elnöke is – széleskörű tudással és nagy tapasztalattal rendelkezik a küzdősportok területén, így sok érdekes, izgalmas sztoriba ágyazott szakmai tanácsot adhatott tovább okulásul a „kis harcosok” számára, akik ezeket a példa értékű történeteket nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal fogadták. Ez azért is fontos, mert ma nem csak a sport oktatására kell figyelmet fordítani, hanem a sportkultúra fejlesztésére, a hagyományok őrzésére, ápolására is.

A szakemberek a napi két rendkívül intenzív edzésnek hála 1-2 hónapnak megfelelő munkát tudtak véghezvinni a rendelkezésre álló hét nap alatt.


Szalai Ferenctől az ökölvívást, Makker Lajos 2 danos kyokushin mestertől a fullkontakt karatét, míg Dudok Károlytól az autentikus thai-box leckéit ismerték meg a táborozók. Egy jó nyári tábor nincs kalandok nélkül, az izzasztó edzések kontroll alatt, játékosan is zajlottak. Természetesen nem maradhatott ki a tábor kínálatából a kalandparkozás vagy strandolás sem, mivel igazán remek adottságokkal rendelkezik ehhez a Városgazda, az egyik legsportosabb kerületben.

kuzdosport02_bent

A táborzárás hatalmas bográcsozással zárult, ahol az akadémia vezetése a gyerekek egy hét kitartó munkáját oklevelek átadásával koronázta meg. A sportvezetők szerint a gyerekek számára a hat éves kor ajánlott, hogy megismerkedjenek a küzdősportok alapjaival, hiszen ekkor már kifejlődnek azon motorikus képességek, melyeknek birtokában könnyebben elkezdhető az érdemleges munka. Bár a szülők sokszor negatívan állnak hozzá, hogy gyermekük „egy erőszakos” mozgásformát válasszon, mégis a jelentkező gyerekek 90%-a megmarad az első edzés után. Az edzőterem is rendkívül jó adottságokkal rendelkezik, mivel figyelemmel lehet kísérni az egész edzésmunkát.

– Hat éves kortól kezdve tudok gyerekekkel foglalkozni és rendkívül örülök, ha versenyzőnek is felnevelhetem őket. Aki megszereti a küzdősportot, abból felnőtt korára magabiztos – és fontos kiemelnem – egy tisztelettudó és fegyelmezett ember nevelkedik. Az elején a csöppségek számára érdekes edzéseket kell tartani, ami huzamosabb ideig leköti a figyelmüket, és megtanítja őket koncentrált munkára. A nyári táborunk ragyogó volt a napi két 60 perces edzés mellett.

kuzdosport03_bwent

Személy szerint a rövidebb edzéseket preferálom, ugyanis egy idő után csökken a figyelem, a teljesítmény pedig elindul lefelé, ami azért sérülésveszélyes lehet ebben a sportban. Nagyon tetszett a kicsik hozzáállása a táborban és meglepett, hogy milyen szinten emlékeztek az előadásokra, történetekre még az utolsó napon is. Remek hetünk volt, sőt, külön öröm volt számomra, hogy a hétvégén az egyik tanítványom Baczakó Ádám győzelmet is aratott a Harcosok klubja versenysorozatban.

Fontos, hogy a gyerekek ne csak edzéseken, de ha szeretnének, a versenyek alkalmával is megméressenek. Nincs olyan gyerkőc, aki ne ismerné a kultikus küzdősportos filmek hangulatát. Bizton mondhatom, élőben még fantasztikusabb, érdemes kipróbálni – mondta Dudok Károly szakosztályvezető, a Magyar Thai-box Szövetség elnöke.

kuzdosport04_benmt

Akik pedig kedvet kaptak ahhoz, hogy igazi kis harcosokká váljanak egy fantasztikus hét alatt, és kiváló edzőkkel, remek baráti társaságban sportoljanak, nyaraljanak, ne habozzanak, jelentkezzenek!

A következő küzdősport-tábor turnus az iskolakezdés előtti utolsó héten nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

Várjuk jelentkezéseiket a Városgazda Ügyfélszolgálatán és kerületi uszodáink jegypénztáraiban!

További információk kérhetőek az akademia@varosgazda18.hu e-mail címen!

(Forrás és képek: http://www.varosgazda18.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva