Idén is meghirdette az önkormányzat az esővízgyűjtő pályázatot

Szerző • 2021-04-12 • Hírek, Pályázat Idén is meghirdette az önkormányzat az esővízgyűjtő pályázatot bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva235

A kerületi önkormányzatunk 2021-ben is meghirdeti a „Házi Esővízgyűjtés” elnevezésű pályázatát, melynek keretében 310 literes műanyag tartályokat (D80*94cm) biztosít ingyenesen a kerület lakosai és intézményei részére. A pályázatra XVIII. kerületi – lakcímkártyán feltüntetett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező – lakosok, valamint intézmények (bölcsődék, óvodák, szociális intézmények) jelentkezhetnek.

A pályázóknak vállalniuk kell, hogy a kiosztott tartályokat 5 évig rendeltetésszerűen használják, amit a Környezetvédelmi Osztály munkatársai ellenőrizhetnek.

Az esővízgyűjtő tartályok korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért az elbírálás során a pályázatok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe. A pályázatra csak azok jelentkezését várjuk, akik az Önkormányzat által megadott időpontban a tartály elszállításáról gondoskodni tudnak, mivel annak kiszállítására és megőrzésére nincs lehetőségünk.

Adatlap kitöltési információk:

– Pályázni csak a lakcímkártyán feltüntetett XVIII. kerületi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel lehet, amelyet a tartályok kiosztásánál ellenőriznek. Egy ingatlanra csak egy pályázat nyújtható be.

– A tartályokat 5 évre biztosítja az Önkormányzat, ezért a korábbi években sikeres pályázatot benyújtók a tartály átvételétől számított 5 évig nem adhatnak be újabb pályázatot. Hiányosan kitöltött, valamint a megadott határidőn túl beérkezett adatlap esetén a pályázatot nem áll módunkban elfogadni.

– A járványhelyzetre való tekintettel a pályázatokat elsősorban elektronikus úton kérjük benyújtani: ide kattintva!

– Indokolt esetben személyesen is benyújtható az Ügyfélszolgálati Osztályokon (1184 Budapest, Üllői út 400., 1188 Budapest, Nemes u. 16.) kihelyezett pályázati adatlap segítségével. A pályázati adatlap az internetről nem tölthető le, és nem küldhető be elektronikus levélben (e-mail)!

Jelentkezési határidő: 2021. április 9-től – április 30-ig

Földünk ivóvíz-tartalékai sajnos egyre csökkennek, ennek ellenére az ivóvíz felhasználása világszinten rohamosan nő. Az ivóvíz kincs, ha azonban törekszünk arra, hogy csapvíz helyett esővizet használjunk, amikor csak lehet, jelentősen csökkenthetjük környezetünk terhelését. Az esővíz megfelelő gyűjtésével, tárolásával és felhasználásával jelentősen hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva