Illemhely közösségi tervezéssel

Szerző • 2021-03-12 • Hírek, Közélet Illemhely közösségi tervezéssel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva129

A közösségi tervezésnek ugyan még nincs kialakult hagyománya, de első lépésként egy játszótéri illemhely helyének kiválasztásában kéri a kerületiek véleményét az önkormányzat. Hamarosan négy-öt játszótér közül választhatnak a helyi lakosok, hogy hol legyen elsőként pelenkázóval is ellátott mosdó, hogy adott esetben ne kelljen hazaszaladni a gyerekekkel, miközben a legjobban érzik magukat a szabadban – olvastuk a bp18.hu oldalon.

Kőrös Péter alpolgármester elmondta, hogy amikor a közösségi tervezésről döntött a kerület vezetése, az elsőszámú célja a helyiek bevonása volt a döntésekbe. Emlékeztetett arra, hogy a választási kampányukban is szerepelt: ahol az műszakilag lehetséges, ott igyekeznek a játszóterek környékére kulturált mosdókat telepíteni.

Azért lehet négy-öt játszótér közül választani, mert nem mindegyik helyszín alkalmas erre. Vannak ugyanis olyan játszóhelyek, ahol csak nagyon nagy költséggel lehetne mosdót kialakítani, mert például nincs a közelben olyan közmű, amelyre csatlakozni lehetne. A szakemberek jelenleg a lehetséges helyszínek felmérését végzik. Ennek befejeztével szavazhatnak majd a kerületiek, s amelyik helyet a többség választja, ott épül meg még az idén a létesítmény.

Az első alkalommal nem a lakóházakkal sűrűn beépített lakótelepi területek közül lehet választani, mert az ilyen játszóterekről hamarabb haza lehet ugrani a gyerekekkel, hanem olyan játszóhelyek kerülhetnek szóba, amelyekre messzebbről mennek a családok, mint például a Brenner-parkba, a Teleki utcai KRESZ-parkba vagy akár a Kandó téri játszótérre.

A közösségi tervezés lebonyolításával és a kivitelezéssel az önkormányzat feladata nem ér véget, hiszen a játszótéri illemhely üzemeltetéséről is gondoskodnia kell, ami folyamatos költséget jelent számára.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva