Ingyen használhatják a BKK járatait az autósok a Föld Napján

Szerző • 2021-04-19 • Hírek, Zöld környezet Ingyen használhatják a BKK járatait az autósok a Föld Napján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva146

Ingyenesen használhatják a közösségi közlekedést az autóval közlekedők Budapesten a BKK járatain – beleértve a HÉV-járatok budapesti szakaszait is – a Föld napján, április 22-én – jelentette be a BKK közleményben. Azok a gépjármű-tulajdonosok utazhatnak ingyen csütörtökön, akik a jegyellenőrzéskor érvényes, Magyarországon kiállított forgalmi engedélyt mutatnak fel az ellenőrzési pontokon vagy a járműveken. A díjmentes utazást egy forgalmi engedéllyel egy utas veheti igénybe.

A kezdeményezésnek az a célja, hogy a környezet védelmére és saját egészségük megóvására buzdítsák a rendszeresen autóval közlekedőket, továbbá arra ösztönözze őket, hogy használják a közösségi közlekedést, vagy az autójuk helyett válasszanak egyéb, alternatív közlekedési eszközt – írják. A közlemény szerint így csökkenhet a zaj- és légszennyezettség, javulhat a levegő minősége, járhatóbbá, élhetőbbé válnak a zsúfolt fővárosi útszakaszok, az aktív mozgással pedig sokat lehet tenni az egészség megőrzéséért.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva