Ismét adathalász csalókra figyelmeztet az OTP

Szerző • 2021-02-10 • Hírek, Közbiztonság Ismét adathalász csalókra figyelmeztet az OTP bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva87

Adathalász csalók az OTP Bank nevével visszaélve akarnak bankkártya adatokat megszerezni – közölte a pénzintézet az MTI-vel kedden. “A személyes adataival kapcsolatos problémát észleltünk” tárgyú levelek valóságosnak látszó, de hamis honlapra vezetnek egy “megerősítés reaktiválása” szövegű hivatkozáson keresztül. A hamis weboldal egy gombra kattintva egy következő oldalra vezet, ahol az ügyfél személyes és kártya adatait kérik.

A tájékoztatás szerint a csalók nem csak az OTP ügyfeleinek küldenek üzenetet. A bank a honlapján közzétette az adathalász levélről készített képernyőképet az adathalász kísérletek miatti figyelmeztetések között.

Az OTP felhívja a figyelmet: sem a bankkártyák adatait, sem netbankok fiókjainak belépési kódjait nem kérik ilyen módon. Azt javasolják, hogy akik hasonló e-mailt és linket kapnak, azonnal zárják be az adathalász oldalt és ne adjanak meg adatokat.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva