Ismét gumikacsák lepik el a Dunát

Szerző • 2015-08-26 • Hírek, Könnyű Ismét gumikacsák lepik el a Dunát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1021

Második alkalommal rendezik meg Budapesten a Kacsafutam elnevezésű jótékonysági versenyt, amelyen sárga gumikacsák úsznak le a Dunán a Lánchídtól indulva augusztus 30-án, hogy pénzt gyűjtsenek a rászoruló gyerekek részére.

A gumikacsák versenye az 1990-es évek óta tartja lázban a világot Ausztrálián át hazánkig. A jótékonysági rendezvény bevételével Magyarországon másodszor is az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) Magyar Bizottságát támogatják. A versenyen tavaly több mint ötmillió forintot gyűjtöttek össze rászoruló gyermekek részére – közölték a szervezők.

A budapesti „futam” augusztus 30-án, vasárnap 14 órakor indul. Ugyanúgy, mint tavaly, ezúttal is bárki nevezhet, aki 999 forintért vásárol egy gumikacsát az esemény honlapján megjelölt árusító pontokon, vagy online és augusztus 29-ig eljuttatja azt valamelyik gyűjtőpontra. Az első száz célba érő kacsa tulajdonosa értékes ajándékokkal is gazdagodhat.

Az eseményt követően a szervezők koncertekkel várják a versenyzőket és az érdeklődőket a Várkert Bazár Öntöde részén. A futam élő közvetítését, majd az azt követő koncerteket bárki figyelemmel kísérheti az FM 91,4 frekvencián, vagy a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszon.

Forrás: MTI

(Címlapkép: nol.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva