Itt a HungaroHitch, az első magyar stopposverseny

Szerző • 2015-07-15 • Hírek, Könnyű Itt a HungaroHitch, az első magyar stopposverseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1317

Július 18-án elkezdődik a két napot átölelő, Magyarországon eddig soha nem látott HungaroHitch, vagyis az első magyar stoppos verseny. A regisztráció lezárult, ezért nevezni már nem lehet a megmérettetésre, ahol kétfős csapatok indulnak majd Budapestről.

A versenyzők a tömegrajtban kapnak majd egy Hitchbook-ot (stoppos itiner, az útvonal minden részletét tartalmazó lista), amiben ki vannak listázva az ország területén (és az azon túl) lévő települések, autópálya-pihenők.

A rajtnál sorsolással dől el, hogy melyik párosnak milyen irányba kell elindulnia Budapestről, akiknek egy-egy kérdést is meg kell válaszolniuk, és egy feladatot meg kell oldaniuk. A részletes szabályokról bővebben ezen a linken olvashat. A csapatoknak taktikázva kell összegyűjtenie a különböző pontszámot érő tereppontokat és miután sikerrel megválaszolták a kérdéseket, mehetnek tovább. Nem csupán stoppolásról lesz csak szó – az indulóknak nem csak a hüvelykujjukat, de a fejüket is használniuk kell majd.
 
A bátor vállalkozók az éjszakát előre megadott kempingekben tölthetik sátorban, majd a vasárnapot is végigstoppolva, pontot gyűjtve kell visszatérniük időben Budapestre, a célba, ahol eredményhirdetés, kupaosztás, bogrács és “happy end” vár minden résztvevőt. 

wanderlust.hu oldalon található interjúból kiderül, hogy az ötletgazdák kezdőknek is ajánlották az akár életveszélyeket is magában rejtő programot. A veszélyek minimalizálása érdekében Péter és Adrián azt ajánlja, hogy mindenki tegyen fel két-három kérdést a sofőrnek, hiszen a válaszokból kiderül majd, hogy a sofőr mellé érdemes-e beülni, vagy sem.

Az itthon még soha nem látott eseményt a szervezők évente meg kívánják rendezni, de az első verseny tétje talán a legnagyobb: július 19-én ugyanis eldől, hogy ki lesz Magyarország első stoppos bajnoka.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva