Játékmackók érkeznek a KÖKI-re a 18. kerületből

Szerző • 2015-05-23 • Hírek, Kultúra Játékmackók érkeznek a KÖKI-re a 18. kerületből bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1001

Hol élnek a játékmackók? Hányféle régi használati tárggyal találkozhatunk a mesékben, közmondásokban? Milyen szépséges tárgyak születhetnek igazi mesterek kezéből? Mindezekre a kérdésekre választ talál gyermek és felnőtt a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény játékos kiállításán a KÖKI Terminálon.

Mint egy igazi meséskönyvben, a kiállítás is hét fejezetre tagolódik: bepillantunk a fafaragóműhelybe, majd az ünneplőbe öltözött babák vezetnek át a „mesés” néprajzi tárgyakhoz, ahonnan az erdő- és városlakó játékmackók, a mesefigurák, a varázslatos fafaragások világába juthatunk el, és ha már kiléptünk a kiállításból érdemes még megnézni a külső kirakatban berendezett fonó- és babakészítő műhelyt.

A régi használati tárgyak – melyek gyakori szereplői a meséknek – mellett két népi iparművész: Zorkóczy Éva aprólékos munkával készült babáit és Zsolnai Mihály varázslatos fafaragásait, Bartos Ildikó nagy gondossággal gyűjtött mackóit és Gazdik Mária sok éven át készített horgolt mesefiguráit láthatják az érdeklődők.

A kiállítás 2015. május 29. – 2015. június 29. között látható keddtől – szombatig 10 – 18 óra között a KÖKI Terminal 2. emelet, 253. sz alatti kiállítóteremben, az éttermek közelében
(1191 Budapest, Vak Bottyán u. 75. ).

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva