Játszani együtt, mindannyian

Szerző • 2019-10-14 • Hírek, Közélet Játszani együtt, mindannyian bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva379

Miért kellene a mozgásukban korlátozott és a többi gyereknek külön játszania? Miért ne tölthetnék együtt az időt a játszótéren is úgy, ahogyan például az iskolában. A Herrich Károly téren adták át Budapest új befogadó játszóterét – írta a bp18.hu.

„Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem ami összeköt” – idézte Ughy Attila a Szerencsejáték Zrt. A játék összeköt című programjának mottóját október 10-én a Herrich Károly téren, ahol a főváros legújabb játszóterét adták át. Hozzátette: – Az önkormányzat örömmel vesz részt ebben a programban. Az országban eddig hét úgynevezett integrált játszótér épült, és most nálunk nyílt meg a nyolcadik. Ez büszkeséggel tölt el bennünket.
A polgármester emlékeztetett arra, hogy a modern neveléselméletek szerint egy új, nyitott és befogadó társadalom alapja az, hogy a gyerekek ismerjék és elfogadják egymást. Ennek egyik eszköze az integrált, vagy más néven befogadó játszótér, amelynek lényege, hogy a mozgásukban korlátozott és a többi gyerek együtt tud játszani, egyikük előtt sincs semmilyen akadály.

A Szerencsejáték Zrt – mint arról Bánhegyi Zsófia marketing és kommunikációs igazgató tájékoztatott – a mozgáskorlátozott fiatalok támogatására indította el 2015-ben A játék összeköt elnevezésű programot, Pestszentlőrincen a nyolcadik játszóteret hozta létre az önkormányzat szakmai segítségével. Ez a tér a Némó-sziget nevet kapta, ami utal arra, hogy az itt felállított eszközök tematikusan egy képzeletbeli világot idéznek meg.
A program folytatódik. Aki támogatni szeretné, mint korábban is, a Nagykarácsony sorsjegy megvásárlásával teheti ezt meg – a részvénytársaság ennek bevételéből finanszírozza a tervezést és az építést.

Forrás: bp18.hu/K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva