Jelentősen csökkentette energiafelhasználását a Városgazda18

Szerző • 2021-04-22 • Hírek, Zöld környezet Jelentősen csökkentette energiafelhasználását a Városgazda18 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva220

A Városgazda18 idén 15-26%-kal kevesebb energiahordozót használt az előző évhez képest, ennek köszönhetően kerületünk és a vállalat ökológia lábnyoma megint kisebb lett – számolt be az eredményről a cég a Facebook-oldalán.

Már a 2019-es év adatai is pozitív változásokat mutattak a 2018-as évhez viszonyítva, de ezen az eredményen is sikerült javítani. Tény, hogy az adatokat a járvány miatti korlátozások is befolyásolták, de mindezek mellett az Intézmény-üzemeltetési Divíziónk által kezelt létesítményekben így is jelentős megtakarításokat sikerült elérni.

“A Városgazda18 NZrt. 2019-ben vezette be az Energiagazdálkodási irányítási rendszert (EgIR). Az EgIR célja, hogy szisztematikus megközelítésben tegye lehetővé szervezetünk számára az energiateljesítmény folyamatos fejlődését, beleértve az energiahatékonyságot, az energiabiztonságot, a felhasználást és fogyasztást. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata 2030-ig szeretné 30 százalékkal csökkenteni a szén-dioxid kibocsátását, a célok eléréséhez egy SECAP elnevezésű klíma akcióterv is készült.

Örömmel fogadtuk, hogy Önkormányzatunk tegnap vehette át a Klímabarát Települések Szövetsége által létrehozott Klímabarát Díjat, amelyet a fővárosi kerületek kategóriában a XVIII. kerület a XIII. kerülettel holtversenyben nyert meg” – írták.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva