Jövő hónapban jön az egészségügy új korszaka

Szerző • 2017-10-09 • Egészség, Hírek Jövő hónapban jön az egészségügy új korszaka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva951

Örömmel jelentjük, hogy hibátlanul lezajlott az elektronikus jegyeket bevezető rendszer, az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) próbaidőszaka. Ez azt jelenti, hogy a jövő hónaptól kezdve papír nélkül is kiválthatjuk a gyógyszereket a patikákban. Jön az e-recept!

Az EESZT-t március 15. és augusztus 15. között bizonyított a gyakorlatban, a nagy tesztbe 80 intézményt vontak be, ez idő alatt 400 ezernél is több e-receptet írtak fel az orvosok.

Az EESZT-hez 2018. november 1-jén csatlakozniuk kell a magánszolgáltatóknak is, és az Országos Mentőszolgálat is akkortól “lép a rendszerbe”.

Idén november 1-je után sem tűnik el teljesen a papír alapú gyógyszerkiváltás, de az orvos által felírt készítményeket az immár elavult technika, vagyis a papírvény nélkül is ki lehet majd váltani. Ehhez csak egy személyi igazolványra és egy TAJ-kártyára lesz szükség, ezeket kell majd felmutatni a patikában, de akinek van e-személyije, annak csak azt kell.

A gyógyszerkiváltás tehát hamarosan olyan lesz, mint egy banki tranzakció. Hurrá!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva