Kastélydombisok országos sikere matematikából

Szerző • 2019-06-17 • Hírek, Oktatás Kastélydombisok országos sikere matematikából bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2498

Három diák egy osztályból „osztályon felül” szerepelt az országos Curie Matematika Emlékversenyen, elhozva az első három helyet. A Kastélydombi Általános Iskola nyolcadikos tanulói ezzel a szép eredménnyel búcsúztak az iskolájuktól – írta a bp18.hu.

Ilyen még nem volt! – újságolta örömmel az intézmény igazgatója, Véghely Tamásné, aki lapunknak elmondta, hogy három diákjuk: Letenyei Beáta, Murguly Dalma és Vágány Zoltán olyan sikert ért el, amilyenre még nem volt példa az iskolájukban, sőt a Curie matematikaversenyen sem: hogy egy osztályból három diák osztozzon az érmeken – Beáta százszázalékos pontszámmal végzett az élen, míg Dalma és Zoltán mindössze két ponttal lemaradva lett második!

Büszkék vagyunk a tanulóinkra – mondta az igazgatónő mellett Csák Erika osztályfőnök is, aki azt is hozzátette, hogy mindhárom diák más tantárgyakból is jeleskedett, különféle versenyeken értek el helyezéseket, igen szorgalmasak és kitűnő bizonyítvánnyal zárták a tanévet. A matematikatanáruk, Fenyvesi Mária készítette fel őket a versenyekre, így az említett Curie-re is, aki szerényen megemlítette, hogy a tanítványai olyan alapokra tettek szert a tanulmányaik során, hogy maguktól is jól szerepeltek volna az országos döntőben, amelyre egymást segítve készültek. A győztes, Letenyei Beáta érdeklődésünkre a következőket mondta:

Reménykedtem benne, hogy első leszek ezen a rangos versenyen, mert alaposan felkészültem, és Marika néni is sokat segített, de egymást is támogattuk a feladatok megoldásában a felkészülés időszakában. Először indultam a Curie-n, ezért is örültem a végső sikernek. Egyébként a matematika mellett a kémiát és a biológiát szeretem a legjobban, orvos szeretnék lenni.

Bea jobb volt, tavaly is második voltam ezen a versenyen – vette át a szót Vágány Zoltán. – Hozzám a logikai feladatok állnak a legközelebb, nagyon szeretem ezt a tantárgyat, de konkrét terveim még nincsenek azzal kapcsolatban, hogy milyen foglalkozásban teljesedjek majd ki a középiskolai tanulmányaim után.

Murguly Dalma szintén a második helyet hozta el, azonos pontszámmal, mint Zoltán. Ő is a logikai feladatokat szereti jobban matematikából.
Úgy éreztem, jól megy a matek, de nem gondoltam, hogy ilyen jó helyezést érek el – mondta. – Kémiából is versenyeztem, a kerületi versenyt tavaly megnyertem, a budapestin harmadik, míg az országoson a második lettem. Orvos vagy gyógyszerész szeretnék lenni.

Gratulálunk a három diáknak, akik a nyári pihenés után ősszel magasabb szinten, középiskolában kezdik meg a tanulmányaikat!

Forrás: bp18.hu/T.L.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva