Kerámia kiállítás a Városháza Galériában

Szerző • 2018-09-14 • Hírek, Közélet Kerámia kiállítás a Városháza Galériában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1116

A Városháza Galériában szeptember 21-ig látogatható az Eötvös iskola kerámia szakkörös diákjainak kiállítást „Csiribiri avagy terra-kotta” címmel.

A kerületi Eötvös Loránd Általános Iskolában a 2016/2017 tanév végén Stiller Beatrix vezetésével indult a kerámia szakkör. A kezdeti lépések művészeti, technikai segítője Nádasdi Mihály szobrász volt. A szakkört rendszeresen látogató tanulókon kívül projekt jelleggel az iskola számos diákja vett részt a kiállítás anyagának elkészítésében, amely így kb. 100 tanuló egyéni, illetve közös munkájából állt össze. A folyamatos munkát és a kiállítás anyagának összeállítását Németh Józsefné rajztanár segíti.

A kiállítás anyagának egy része Weöres Sándor gyermekversei ihlette kerámiák, emellett az alkotások kapcsolódnak a Mátyás emlékévhez, az iskola hagyományőrző, -ápoló tevékenységéhez, a felsős témahetekhez, az ÖKO iskolához, egyes pályázatokhoz pl. kerületi „Apró Virágoskertek”.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva