A kerékpáros közlekedést segítő táblák kerültek ki több utcába

Szerző • 2021-02-27 • Hírek, Közlekedés A kerékpáros közlekedést segítő táblák kerültek ki több utcába bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva65

A kétirányú kerékpáros közlekedést lehetővé tévő táblák kerültek ki a Marosvásárhely utca, a Vak Bottyán utca, a Kassa utca és a Torda utca egy-egy szakaszára! A Civil Zöldítők Egyesület kezdeményezését Petrovai László alpolgármester karolta fel.

“A táblák nemcsak a bringásoknak mutatják a behajtás lehetőségét, hanem az autósokat is figyelmeztetik a kerékpárosok esetleges jelenlétére. Egyesületünk kezdeményezésére engedélyezésre került a kétirányú kerékpáros közlekedés több kerületi utcában. A biciklis közlekedés fő előnye a gyors haladás, amit az egyirányú utcák akadályoznak, hisz azok kerülőre kényszerítik a kerékpárosokat. Reméljük ez a változás még inkább megkönnyíti majd a kerületi bringázást! Köszönjük Alpogármester úr szíves közreműködését! Várjuk a további javaslatokat hasonló intézkedésekre. Ha megírjátok nekünk, mi szívesen továbbítjuk az illetékesek felé” – írta az egyesület a Facebook-on.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva