Kerékpárral járőröznek a parkőrök a Lakatoson

Szerző • 2015-07-10 • Hírek, Közbiztonság Kerékpárral járőröznek a parkőrök a Lakatoson bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1359

Két új kerékpárt vett át a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. tavasszal megalakult parkőri szolgálata.

Két új kerékpárt vett át a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. tavasszal megalakult parkőri szolgálata. A bicikliket Kádár Tibor önkormányzati képviselő kezdeményezésére adták át, az egyiket maga az ötletgazda vásárolta.

A Lakatos-lakótelepen dolgozó két parkőr területe talán a legnagyobb, hiszen nem csak a telepet, hanem a Büdi-tó környékét is felügyelik. Gyalogosan ezt egy nap legfeljebb 3-4 alkalommal tudják bejárni, ami nem elég. Ezért felajánlottam Banyár László vezérigazgató úrnak, hogy ha a Városgazda vesz egy kerékpárt, akkor én is veszek egyet, hogy a parkőrök mozgékonyabbak legyenek és hatékonyabb munkát végezhessenek – mondta a kerékpárok átadásakor Kádár Tibor.

A Városgazda parkőri szolgálatát hat járőrpáros alkotja, a rongálások által leginkább érintett területeken. Az őrök figyelmeztethetik a renitenskedőket, és szükség esetén kérhetik a szolgálattal közvetlen kapcsolatban álló közterület-felügyelet vagy a rendőrség segítségét.

Nagymértékben megkönnyíti a munkát a két kerékpár, ezért is örültünk a képviselő úr felajánlásának. Kíváncsian várjuk a kerékpáros járőrözés tapasztalatait – tette hozzá Banyár László.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva