Kerületi érdemrend – kerületi vendéglősnek

Szerző • 2019-09-28 • Hírek, Közélet, Önöknek válogattuk Kerületi érdemrend – kerületi vendéglősnek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1615

A Főváros egyik legrégebbi civil szervezete, a 107 éves múlttal rendelkező Pestszentlőrinci Kaszinó Egyesület megalapította a Szent Márta érdemrendet, amellyel helyi vendéglátósokat díjaznak. Első alkalommal Gombás András kapta a kitüntetést – olvastuk a turizmus.com-on.

A Szent Márta érdemrend egy életmű díj. Miért éppen Szent Márta? Ő volt az, aki – míg az emberek Jézust hallgatták -, dolgozott, felszolgálta az ételeket, megvendégelte a hallgatóságot. Így lett ő a szolgálók, háziasszonyok, szakácsok, pincérek, vendéglátósok védőszentje. Az első alkalommal a közelmúltban átadott díjat a nagy hagyományokra visszatekintő Gombás Étterem tulajdonosa, Gombás András kapta.

A kerületben alig akad valaki, aki Gombás Andrást vagy éttermét ne ismerné. Az elmúlt közel 30 év alatt nagyon sokan éttermében tartották a családi eseményeiket, esküvőt, keresztelőt, születésnapot, halotti tort. Gondos házigazdája a BKIK kerületi rendezvényeinek, céges rendezvényeknek.

Mindig fontos volt számára az igényesség, nagy tisztelője a Gundel családnak, akikhez szakmai barátság is köti. Nem véletlen, hogy idén is több szervezet (BKIK, VOSZ, MUISZ) jelölte a szakmai életútja elismeréseként Gundel Károly-díjra.

Forrás: turizmus.com
Fotó: Pestszentlőrinci Kaszinó Egyesület

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva