Kerületi siker a Közétkeztetési Szakácsversenyen

Szerző • 2020-09-27 • Hírek, Közélet Kerületi siker a Közétkeztetési Szakácsversenyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva185

Szeptember 26-án a felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskolában rendezték meg az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny (OKÉS) idei döntőjét, írta az MTI. A kilencedik alkalommal megrendezett versenyen a profi séfek mellett gyerekzsűri is kóstolta és értékelte az elkészült ételeket. A versenyen harmadik helyen végzett a Gasztvitál Zrt. 18. kerületi Pamut konyhájának csapata: Pákozdi Norbert és Szeidl Tamás. Gratulálunk!

A hivatalos versenykiírás szerint a versengőknek nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú, háromfogásos menüt kellett készíteniük, amelynek nyersanyagnormája (nettó 350 forint fejenként) megfelelt a hatályos rendeletnek. A verseny során alapanyagként kötelezően fel kellett használni bármilyen, Magyarországon őshonos és kereskedelemben beszerezhető halat, 20 százalékos tejfölt és bármilyen Bio minősítésű alapanyagot.

– A kor igényeinek megfelelő menüsorok készültek, az ételek változatosak voltak elkészítési módjuk és a tálalás tekintetében is – mondta Endrédi Zsolt zsűrielnök, mesterszakács, az art’otel Budapest konyhafőnöke.

A hét csapat közül a gyerekek különdíját Finta Noémi és Harakály Mariann (Finta Rendezvényház és Étterem – Érd) kapta.

A versenyen első helyezést ért el Sütő Sándorné és Kókáné Pásztor Éva (Vattai Tündérkert Óvoda és Konyha), második lett Simon András (Lifestyle Hotel Mátra – Mátraháza), harmadik helyen végzett Pákozdi Norbert és Szeidl Tamás (Gasztvitál Zrt. Pamut konyha – Budapest, XVIII. kerület).

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva