Kerületi világbajnokot köszönthetünk! – Gratulálunk Mamira Luca!

Szerző • 2019-09-27 • Hírek, Sport, Videók, Videók a nagyvilágból Kerületi világbajnokot köszönthetünk! – Gratulálunk Mamira Luca! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1495

A kazahsztáni ifjúsági judo világbajnokságon a kerületünkben nevelkedett válogatott sportoló, Mamira Luca 40 kg-os súlycsoportban világbajnoki aranyérmet szerzet. Óriási gratuláció!

A judoinfo.hu oldalon olvastuk a részleteket. A portál arról írt, hogy Luca az azeri Shamammadova elleni ippongyőzelem után a brazilok pánamerikai bajnoka, Rebeka Venceslau ellen taktikus diadallal lépett tovább az elődöntőbe. A döntőbe jutásért az oroszok első számú versenyzője, a bakui Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon ötödik helyezett Szofia Afanaszjeva próbálta meg Mamira Luca útját állni, s bár komoly erőkifejtésre kényszerítette a magyar versenyzőt, végül a csaknem nyolc perces, hosszabbításos mérkőzés végén mi örülhettünk az ippongyőzelemnek. Viszont amilyen nehéz volt az orosz elleni elődöntő, olyannyira „sima” volt maga a finálé: Mamira Luca egy percen belül fojtással kapitulációra kényszerítette a világranglista hatodik helyén álló, ebben az évben két Európa-kupát is megnyerő olasz Chiara Antonina Dispenzát.

A Toto Sport versenyzője, Illés Sándor tanítványa – aki a Pestszentlőrinc-Kassa SE csapatánál, Juhász József kezei alatt nevelkedett – a magyar judo harminchatodik világbajnoka, az ifjúságiak között pedig Gercsák Szabina és Varga Brigitta után a harmadik magyar judós, aki a vb-dobogó legfelső fokára felállhatott.

Videó a döntőről:

Forrás: judoinfo.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva