Kitüntették az életmentő kerületi rendőröket

Szerző • 2020-12-07 • Hírek, Közbiztonság, Videók, Videók a tizennyolcból Kitüntették az életmentő kerületi rendőröket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva394

Budapest rendőrfőkapitánya kitüntette azt az öt 18. kerületi rendőrt, akik két férfit mentettek ki egy égő házból november végén.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. november 26-án 23 óra 5 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Pestszentlőrincen egy családi ház kigyulladt, és az ingatlanban feltehetően két személy tartózkodik. A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály kollégái két egységgel öt perc alatt a helyszínre értek. A tűz egy családi ház zárt teraszán keletkezett, az ingatlanból halk segélykérés hallatszódott ki. Mikola Csaba r. főtörzsőrmester áramtalanította az épületet, majd társaival, Takács László r. törzszászlóssal, Mátyás Ferenc r. zászlóssal és Varga László r. főtörzsőrmesterrel együtt bement az égő házba. A bejárattól pár méterre a földön fekve egy férfit találtak, – aki önerejéből nem tudott kimenni – őt azonnal kimentették, majd visszamentek a másik férfiért, aki a sűrű füst miatt pánikba esett, mert nem találta a barátját. A rendőrök őt is biztonságosan kimenekítették az égő házból.

A mentők kiérkezéséig Korcz Benjamin r. törzsőrmester a Police Medic tanfolyamon szerzett ismeretei alapján megkezdte a sérült vizsgálatát; az egyik férfi a karján égési sérülést szenvedett. Az elsődleges vizsgálatok alapján a tűzesettel összefüggésben idegenkezűség, szándékosság nem merült fel; a tüzet egy nem megfelelően elnyomott cigarettacsikk okozhatta.

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért az öt rendőrt elismerésben és jutalomban részesítette. ​

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva