Hatmillió maszk és hárommillió gumikesztyű érkezett Kínából

Szerző • 2020-04-18 • Hírek, Közélet Hatmillió maszk és hárommillió gumikesztyű érkezett Kínából bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva283

Hatmillió maszk és hárommillió kesztyű érkezett szombaton Kínából Magyarországra – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel. A tárcavezető elmondta, mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülőgépei a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon. A társaság teljesítménye rendkívül fontos, hiszen gépei hozzák Magyarországra az egészségügyi védekezés sikere szempontjából kulcsfontosságú eszközöket.

A maszkokat és a kesztyűket négy repülőgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minőségellenőrzést. A raktárból pedig kórházakhoz, illetve rendelőintézetekhez kerülhetnek – tájékoztatott a miniszter. Elmondta azt is, az elkövetkező hetekben sok Wizz Air és más szállítógép fordul meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján, hiszen még sokmillió maszkot és kesztyűt, illetve sok ezer lélegeztetőgépet fognak Budapestre hozni az eddig “leszerződött” mennyiségek alapján.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva