Elérte hazánkat a Koronavírus – két iráni diáknál mutatták ki a kórt

Szerző • 2020-03-04 • Egészség, Hírek Elérte hazánkat a Koronavírus – két iráni diáknál mutatták ki a kórt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva293

Miután egyre több európai országból jelentettek koronavírusos beteget, számítani lehetett rá, hogy Magyarországon is megjelenik hamarosan a COVID-19. Orbán Viktor miniszterelnök szerda este közölte egy Facebook-videóban, hogy a mai nap folyamán két embernél mutatták ki a kínai koronavírust – írta a Házipatika.

Két iráni, hazánkban tanuló diákot diagnosztizáltak a vírussal. Az operatív törzs rendkívüli sajtótájékoztatója szerint mindkettőjüket délután óta a Szent László Kórházban kezelik. Szlávik János osztályvezető főorvos elmondta, hogy tüneteket nem mutatnak, de mivel a tesztjük pozitív lett, ezért izolálták őket. Egyikük házastársát, másikuk barátnőjét is megfigyelés alatt tartják. Egyelőre még próbálják feltérképezni, hogy merre járhattak, kikkel kerülhettek kapcsolatba, mióta megfertőződtek. Az valószínűsíthető, hogy Iránba hazalátogatásukkor kapták el a SARS-CoV-2 nevű vírust.

Újságírói kérdésre beszámolt arról, hogy mindkét fertőzött a közelmúltban Iránban járt, ahol az iráni újévet ünnepelték a családjukkal. Egyikük saját maga jelentkezett tesztelésre, a másik érintetten pedig a jelentkező enyhe tünetek miatt végezték el a vírustesztet.

A miniszterelnök kijelentette, hogy “mától kezdve a védekezés szakaszába léptünk, minden nap déli 12 órakor az operatív törzs ülést tart”. Továbbá igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a fertőzések kezelésére fel vannak készülve az intézmények, minden eszköz rendelkezésre áll. Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központ vezetője a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy ezután is folytatják a lakosság tájékoztatását különböző felületeken, Facebookon, telefonon, e-mailben.

Forrás: Házipatika, MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva