Már a századik Wizz Air gép hozott egészségügyi védőeszközöket Budapestre

Szerző • 2020-05-16 • Hírek, Közélet Már a századik Wizz Air gép hozott egészségügyi védőeszközöket Budapestre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva309

Megérkezett a Wizz Air századik repülőgépe, amely Kína és Magyarország között szállított egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket Budapestre – közölte a külgazdasági és külügyminiszter Facebook oldalán szombaton. A miniszter szerint eddig összesen 131 110 251 maszk, 1 928 695 izolációs köpeny, 516 280 arcvédő plexi, valamint 3062 lélegeztetőgép érkezett az országba. Ebből szombaton és az elmúlt két napon 3 millió 900 ezer maszk, 5 millió kesztyű és 384 lélegeztetőgép érkezett.

Posztjában Szijjártó köszönetet mondott a a külügyes logisztikai munkacsoport tagjainak, a pilótáknak és a reptéri dolgozóknak az eddigi “fantasztikus” teljesítményükért. Közös erőfeszítéssel mára ott tartunk, hogy az elmúlt másfél hónapban a Wizz Air gépeivel együtt összesen 130 repülőgép közlekedett a Kína és Magyarország közötti légihídon – közölte a miniszter.

A járvány megmutatta azt is, hogy ha egy államnak nincsen saját teherszállítási kapacitása, akkor onnantól kezdve már “szerencse kérdése”, hogy tud-e kapacitást szerezni magának. Arról is beszélt, hogy a századik gép nem az utolsó, mert Magyarország hosszú távú védekezésre rendezkedik be.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva