Krúdy-kör – festőházaspárral

Szerző • 2019-08-02 • Hírek, Művészet Krúdy-kör – festőházaspárral bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva627

A nyár közepe sem telt el a Krúdy Gyula Irodalmi Kör színes programja nélkül. Ezúttal is volt képzőművészet, irodalom és zene a Zila Kávéház galériáján – írta a bp18.hu.

Július 18-án este a fő program egy festőházaspár kiállításának a megnyitója volt. Hubert Tibor és Szendrői Margit Kettősség című tárlatán találkozhattunk többek között Adyval, táncospárral, tájképpel, városképpel, és sorolhatnánk tovább a mintegy félszáz festményen megjelenő számtalan témát. A kiállítást Daiki Tennó, a pár művészethez értő barátja nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy mindkét alkotó a Simon M. Veronika vezette SMV 2000 Festőtanodában tanult, és ott tett sikeres mestervizsgát. Sok technikát ismertek meg az évek alatt, ami ezen a tárlaton is látszik. Mindketten pedagógusok, és hobbiból kezdtek el festeni.

Matematika-fizika-informatika tanárként mindössze hét éve festek – ezeket a szavakat már Hubert Tibortól hallottuk. – Büszke vagyok rá, hogy azóta már a Batsányi–Cserhát Művészkör festőpályázatán először ART-Arany Díjat, majd képzőművészeti díjat nyertem, míg a híres matematikusok és informatikusok portréival megkaptam az aranydiplomás művész címet. Ezenkívül egy Simone-díjjal is büszkélkedhetem.

A feleség, Szendrői Margit alig öt éve, már nyugdíjas tanítónőként kezdte el festészeti tanulmányait az említett festőtanodában.
Még keresem az utam a festészetben, de nagyon vonz az emberábrázolás, a mozdulatok szépsége és az arcok rejtélye – mondta.

A Krúdy-kör estjén még négy Nagykanizsáról érkezett író, költő: Csicsei Anna, Melegáné Csóti Anna, M. Kovács Ildikó és Solymos Gabriella mutatkozott be egy-egy írásával. Őket Kanizsa József, a Krúdy-kör titkára köszöntötte, majd Pánti Anna operaénekes előadott egy-két dalt. A Hubert–Szendrői-házaspár kiállítása szeptember közepéig látható, és akkor jönnek össze újra a „krúdysok” is a Zilában.

Forrás: bp18.hu/T.L.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva