Lokálpatrióta vállalkozások

Szerző • 2019-05-16 • Hírek, Közélet Lokálpatrióta vállalkozások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva604

Ismerős arcokat fedeztünk fel az Együtt Pestszentimréért Egyesület által szervezett vállalkozói fórumon. Vajon lehet-e üzleti haszna annak, ha az imrei emberek – legyenek eladók vagy vásárlók – ismerik egymást, sőt köszönőviszonyban vannak? Egy gyors közvélemény-kutatás eredménye határozott igen volt.

A fórum előadóit, vendégeit Ujvári Miklósné, az Együtt Pestszentimréért Egyesület elnöke köszöntötte. Tartalmas és kimerítő tájékoztatást kaptunk az este első előadójától, Lévai István Zoltán alpolgármestertől – aki egyben önkormányzati képviselő is a kerületrészben – az imrei beruházásokról, fejlesztésekről és a várható átadási időpontokról. Szó esett többek között az útjavításokról, a fekvőrendőr-igényekről és a körforgalmi rendszer közlekedéstechnikai hasznosságáról is.

A vállalkozásokat is érintő adók sokféleségéről kaphattunk egyszerű és érthető tájékoztatást Tasy Józseftől, az önkormányzat adócsoportjának vezetőjétől és Torma-Olasz Lilla adóügyintézőtől. A más kerületek adóztatási mértékeivel való összehasonlításból igen jól jött ki Pestszentlőrinc-Pestszentimre.

A hitelek, pályázatok lehetőségeivel ismerkedhettünk meg Tóth Jánosnak, az OTP Bank XVIII. kerületi fiókigazgatójának a jóvoltából.

Napjaink kiemelt problémájává izmosodott a szakmunkáshiány. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XVIII. kerületi tagcsoportjának elnöke, Erdődy Viktor a kamara szerteágazó feladatairól tájékoztatott. Elmondta, hogy komoly szerepet vállaltak a szakmunkás- és iparitanuló-képzéssel kapcsolatos összetett munkában, s egyben emlékeztetett arra, hogy a kerületi irodájuk ajtaja nyitva áll a vállalkozók, illetve a vállalkozni szándékozók előtt. Emellett beszélt a Széchenyi Kártya által kínált lehetőségekről is.

Meglepően magas számadattal kezdte a beszámolóját Banyár László, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Gondolták volna, hogy a városüzemeltető cég ügyfélszolgálata az elmúlt év során tízezer üggyel foglalkozott? Érthetőbbé vált ez a magas szám, miután a vezérigazgató ismertette a Városgazda tevékenységi körét.
Ez felöleli az önkormányzati ingatlanvagyon kezelését, műszaki karbantartását, a közterületek gondozását, számos kerületi sport- és kulturális intézmény, továbbá a helyi média működtetését. Emellett a társaság szervezi a helyi közfoglalkoztatást, a leánycégei révén pedig bérbeadással, társasházkezeléssel és fejlesztési projektek menedzselésével is foglalkozik.
A közel háromórás fórum végén felmerült egy vállalkozói bál megrendezésének igénye.

Forrás: bp18.hu/G.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva