Tüzet oltottak, életet mentettek polgárőreink

Szerző • 2021-01-30 • Hírek, Közélet Tüzet oltottak, életet mentettek polgárőreink bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva88

A Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport és Önkéntes Tűzoltó Egyesületet riasztották a minap, mivel egy hajléktalanok által épített kunyhó gyulladt ki, a polgárőreinknek egy mozgássérült embert sikerült biztos távolságra vinni a tűztől és megkezdték az oltást is. Gratulálunk a példás munkához!

“A Tevékenység Irányítás egy tűzesethez riasztott minket, ahol az erdőben egy hajléktalanok által épített kis ház lángolt. Egységeink azonnal megindultak a jelzett címre, ahol egy mozgássérült hajléktalan személyt találtunk. A sérült személy, bár a lángoló házból ki tudott jutni, önerőből nem tudott biztonságos távolságba menekülni, ezért járőreink a ház közvetlen közelétől messzebb vitték és megkezdték vizsgálatát. A kezén szenvedett könyebb égési sérülést, ezért mentőt is kértünk a helyszínre” – írták beszámolójukban a polgárőrök a Facebook-on.

“Csapatunk minden tagja önkéntes tűzoltó is, egyesületünk második szintű beavatkozó minősítéssel rendelkezik. Sikerült megakadályoznunk a szolgálati autókban rendszeresített porral oltókkal, hogy a lángok az erdőben kárt tegyenek, de a ház oltásához szükség volt a Katasztrófavédelemre. Perceken belül megérkeztek a XIX. Kerületi Hivatásos tűzoltók, akik azonnal eloltották a tüzet. A sérült személyt az Országos Mentőszolgálat kórházba szállította. Köszönjük a tűzoltók és kerületi rendőrség gyors, profi munkáját és a helyszínre érkező más polgárőr egységek segítő szándékát. Nagyon gratulálunk járőreinknek, ismét példás és profi munkát végeztek!! Büszkék vagyunk rájuk!!” – írták.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva