Új légitársaság Budapesten

Szerző • 2020-07-26 • Hírek, Közlekedés Új légitársaság Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva246

Új légitársaságot köszönthet a Budapest Airport: augusztus elején indul a Luxair légitársaság közvetlen Budapest-Luxembourg járata. A szezonális járat menetrendje egyaránt kedvez a rövid városlátogatásoknak és a hosszabb kirándulásoknak, igazodva a szabadidős célból utazók igényeihez – olvastuk a bud.hu-n.

Augusztus 10-én új légitársaság indít járatot a Liszt Ferenc Nemzetköri Repülőtérről: a Luxair heti két alkalommal, hétfőn és pénteken közlekedik Luxembourgba a nyári szezonban. Az északnyugat-európai ország fővárosa eddig is népszerű úti cél volt: jellemzően az üzleti és családi okból utazók használták ki a meglévő légi összeköttetést. A Luxair új járata azonban a rövidebb városlátogatásra és a hosszabb kikapcsolódásra vágyóknak egyaránt ideális. A luxembourgi repülőtér elhelyezkedése is igen kedvező: a belváros akár tömegközlekedéssel is mindössze félórás úttal elérhető.

Az országgal azonos nevet viselő főváros igazi ékszerdoboz: a település az ország déli részén, az Alzette-folyó mentén fekszik, belvárosa gyönyörű épületekkel várja a látogatókat. Az óváros és a luxemburgi erődrendszer az UNESCO világörökség része, a folyópartot pedig – páratlan panorámája miatt – kerékpárral érdemes igazán bejárni.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az elmúlt hónapok eseményei után ismét új légitársaságot köszönthetünk Budapesten” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. – „A Budapest Airport járatfejlesztési csapatával folyamatosan dolgozik azon, hogy az utasok számára rövid időn belül ismét a lehető legszínesebb úticél kínálatot nyújthassuk.”

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva