Már készülhet is a szeptemberi Nyugdíjas Akadémiára

Szerző • 2015-07-13 • Hírek, Oktatás Már készülhet is a szeptemberi Nyugdíjas Akadémiára bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva773

Szeptembertől még gazdagabb kínálattal várja régi és új hallgatóit a kerületben szervezett Nyugdíjas Akadémia. Tervbe van véve egy feng shui tanfolyam is.

Határozottan kijelenthetem, hogy az összes szeniorképzésünk közül a XVIII. kerületi a legjobban működő Nyugdíjas Akadémia. Ez Ughy Attila polgármester úr támogatásának és a helyi szervezők lelkiismeretességének köszönhető – mondta korábban Jászberényi József, a Zsigmond Király Főiskola (ZSKF) vezetője, az akadémia intézményi szervezője.

A képzés alig néhány év alatt nagy utat tett meg, ma már kétségtelenül a legsikeresebb kerületi kulturális kezdeményezések egyike.

Egyre több a sok

Fő ismérve, hogy a kínálata folyamatosan bővül. Ez az akadémia tökéletesen igazolja azt a tézist, amely szerint a mai hatvanon túliak legalább olyan nyitottsággal állnak a világ dolgaihoz, mint a tizenévesek, viszont a fiatalokat jellemzőnél nagyobb kedvvel és kitartással hajlandók új ismereteket szerezni. Az első néhány év alatt robbanásszerűen emelkedett a hallgatók létszáma, és azóta is folyamatosan növekszik. Ez a jól megválasztott témáknak és a kiváló előadóknak köszönhető, valamint annak, hogy az előadások mellett futó tanfolyamok kínálata szemeszterről szemeszterre bővül és színesedik.

nyugdijakademia01_bent

Iszlám, Ázsia, karácsony

A szerkezetét tekintve nem változott a Nyugdíjas Akadémia: kéthetente tartanak egy-egy témakörben előadásokat, emellett bárki jelentkezhet akár több tanfolyamra is, amelyek között idegen nyelvek, vallástörténet, étkezéstörténet, geopolitika és sok egyéb szerepel.

Az ősszel induló kurzusok között várhatóan indul egy feng shui tanfolyam is. Ez újdonság – árulta el Jászberényi József.

A kurzusok száma egyébként összesen 14, ami már sejteti, hogy szinte mindenki találhat köztük kedvére valót.

Az előadások sorrendjét és tematikája
Szeptember 26-án Jászberényi József Megújuló városaink – megújuló jövőnk, október 10-én Pais István Az ókori görög szellem időszerűsége, november 7-én Udvarvölgyi Zsolt Az iszlám jelene, november 14-én Nemes György Gyakori balesetek, sérülések és a kezelésük időskorban, november 21-én Soós Andrea Klára Mire ügyeljünk az interneten?, november 28-án Jászberényi József Ugranak a „kistigrisek”?, december 12-én pedig Szikra Renáta Karácsonyábrázolások a nyugati művészetben című előadása hangzik el.

Pontos indulásukról a Városkép, a bp18.hu és portálunk, a tovabb18.hu a későbbiekben ad tájékoztatást.

bp18.hu, K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva