Már nem csak a reptéri buszokon lehet e-jegyet venni

Szerző • 2019-09-03 • Hírek, Közlekedés Már nem csak a reptéri buszokon lehet e-jegyet venni bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva547

„Szeptember másodikától a 24 órás, 72 órás és a heti jegyeket lehet majd mobillal megvenni a hálózat egészére, és ezek a MÁV-START és a Volán járataira is érvényesek lesznek” – mondta Tarlós István főpolgármester az InfoRádiónak.

Az első e-jegyek a 100E buszon debütáltak, és nagyon sikeresek lettek a hagyományos verzióhoz képest, ez előreláthatólag ugyanígy lesz egész Budapesten is.

“Szeptembertől a fővárosi közösségi közlekedés teljes hálózatán használható lesz az elektronikus jegyrendszer, szeptember végétől pedig már bérletet is lehet majd ezzel vásárolni” – jelentette be a főpolgármester.

Másodikától a 24 órás, 72 órás és a heti jegyeket lehet majd mobillal megvenni a hálózat egészére, és ezek a MÁV-START és a Volán járataira is érvényesek lesznek.

Havi bérleteket egyelőre nem lehet még venni, de a hónap végén erre is lesz lehetőség.

2020 elejére “az időalapú jegyrendszer is működni fog, szintén a vonatokra és a buszokra is érvényes jegyekkel 2020 első félévéig” – olvastuk a cikkben.

Tarlós István kijelentette azt is, hogy a jövőben a hatékony klímavédelemnek és a hajléktalankérdés rendezésének is fontos szerepe lehet a főváros életében. A környezetvédelem területén három fő elemet emelt ki:

– a közlekedést,
– a klímavédelmet
– és a zöld infrastruktúra fejlesztését.
– A tervek között szerepel a 3-as metró klimatizálása is.

A főpolgármester hangsúlyozta: a barnamezős területek fejlesztésében is fontos feladatok vannak. “Elkészítettük a zöldinfrastruktúra-fejlesztési koncepciót. Ez magában foglalja a klímavédelmet és az energiagazdálkodást, de a barnamezős övezetek zöldterületi felhasználását is. Budapesten 2000 hektárnyi barnamezős övezet van, ezek hasznosítási, rekultivációs tervét – parkokkal, faültetésekkel – rég elkészítettük”.

Újraválasztása esetén a környezetvédelemre és a hajléktalankérdésre fektetne fokozott hangsúlyt Tarlós István. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: több pénzt kell kicsikarni a hajléktalanokra, és beszélni kell például a cselekvőképességükről, illetve arról, hogy számukat csak megbecsülni lehet. Tarlós István beszélt arról is, hogy a fővárosi parkolási rendszert meg kell változtatni, de annak módjáról még vita van.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva