Maradnak a korlátozások márciusig

Szerző • 2021-01-28 • Hírek, Közélet Maradnak a korlátozások márciusig bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva59

Március 1-ig maradnak a korlátozások – jelentette be csütörtökön a kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint sikerült kordában tartani a járványt, de enyhítés most csak rontana a hazai járványhelyzeten.

Márciusig marad az online oktatás a középiskolákban, de remélik, hogy esetleg az érettségin már személyesen vehetnek részt a diákok.

A kormány 15 nappal meghosszabbítja a veszélyhelyzetet február 7-étől kezdve saját hatáskörében, az országgyűlést pedig arra fogja kérni, hogy ezt követően további 90 nappal hosszabbítson – jelentette be csütörtökön a kormányinfón Gulyás Gergely. A kancelláriaminiszter szerint a kormány tegnap meghallgatta az Operatív Törzs jelentését.

Nyugat-Európában a magyarnál szigorúbb szabályok vannak érvényben, idehaza maradnak az eddigi rendelkezések – hangzott el. Mint mondta, Magyarországon mintegy 100 ezer aktív fertőzöttet tartanak számon. „Ha ez a szám csökken, vagy megfelelő számban áll majd rendelkezésre vakcina, akkor lehet dönteni a szabályok enyhítéséről” – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva