Megteltek a budapesti szállodák a Forma 1 miatt

Szerző • 2015-07-23 • Hírek, Közélet Megteltek a budapesti szállodák a Forma 1 miatt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1071

A nyár eddigi legforróbb hónapjában nem csak a strandok limitált férőhelyei teltek meg dugig, hanem a szállodák is. Míg a strandokon pár kivétellel az időjárás miatt nem lehetett leejteni egy hajszálat sem, addig a hotelek foglaltsága egy közelgő világeseménynek, a hétvégi Forma 1-es Magyar Nagydíjnak köszönhetően ugrott meg a fővárosban.

A számítások szerint előreláthatólag tavalyhoz képest több mint tíz százalékkal többen látogatnak el a nemzetközi sporteseményre. A rendezvény fellendíti a turizmust is: a vendégek nagy része ugyanis külföldről érkezik hozzánk – olvasható a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

Ha a cikk jóslata beteljesül, az nem kis meglepetés lesz, hiszen az írásból kiderül, hogy a tavalyi 247 ezer érdeklődő rekordszámnak számított: ennyi ember fordult meg Mogyoródon akkor.

Ami a hotelek forgalmát illeti; az előző évben 90-100 százalékos telítettséggel üzemeltek a verseny idején. Mivel a meghatározó fővárosi szállodák férőhelyei azóta nem bővültek, szinte borítékolható, hogy az idén is tele lesznek:

Minden típusú szálláshelyen jelentős számú látogatottságra számítunk – mondta a lapnak Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára. István elárulta, hogy a szállodák a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően öt-tíz százalékkal tudták emelni a szobaárakat is, ami azért fontos, mert több nemzetközi összehasonlítás szerint Budapest még mindig a legolcsóbb az európai úti célok között.

Kovács István szerint nem kizárólag a Forma 1 miatt nőtt meg a magyarországi turizmus: az első öt hónap forgalmi adatai 2014 azonos időszakához képest 10 százalékos bővülést mutatnak, de júniusban is hasonló emelkedésről számoltak be a szolgáltatók.

(Forrás: http://www.szabadujsag.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva