Megújul az ötezres és a kétezres

Szerző • 2016-11-15 • Hírek, Közélet Megújul az ötezres és a kétezres bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1126

Átszínezi, valamint új logókkal látja el a Nemzeti Bank az öt- és a kétezres bankjegyeket. A korábban lilás árnyalatú ötezres sárgás, a kétezres pedig még barnább színű lesz. Az új készpénz november 15-től válik törvényes fizetőeszközzé, de csak jövőre kapjuk őket kézhez.

Az mnb.hu-n olvastuk, hogy a készpénzforgalomban – miután a készpénzellátási lánc szereplői megfelelően felkészülnek a váltásra – 2017. március elsejétől találkozhatunk majd a megújított 2000 és 5000 forintos címletekkel.

A jelenlegi bankjegyekkel még 2017. július 31-ig lehet fizetni, ezt követően a régi készpénzeket bevonják, augusztus elsejétől tehát csak az újraszínezett pénzekkel lehet fizetni.

A régi bankjegyek nem veszítik el értéküket, a bevonási határnapot követően a hitelintézetek és a posta három évig, a jegybank pedig húsz évig, azaz 2037. július 31-ig, díjmentesen váltja át azokat –emlékeztetett az MNB.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva