Halottak napján is figyeljünk a biztonságra!

Szerző • 2020-10-24 • Hírek, Közbiztonság Halottak napján is figyeljünk a biztonságra! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva172

A XVIII. kerületi Rendőrkapitányság hasznos tanácsokat és információkat küldött közleményében a Mindenszentek ünnepére.

– Lehetőség szerint úgy tervezzük a temetőlátogatásokat, hogy még sötétedés előtt hazaérjünk.
– A zsúfolt közlekedési eszközökön és a temetők környékén figyeljünk a zsebtolvajok, alkalmi tolvajok megjelenésére.
– Használjuk a forgalmas, jól kivilágított parkolóhelyeket! A leparkolt gépkocsikban ne hagyjunk látható értékeket, ezeket tegyük a csomagtartóba, vagy vigyük magunkkal. A járművek ajtaját zárjuk be!
– Kerékpárlopások megelőzése érdekében forgalmas helyen zárjuk le kétkerekűinket, a mozdítható tartozékokat pedig vegyük le, és vigyük magunkkal!
– A kerékpárosok és gyalogosok a kora reggeli vagy az esti szürkületben olyan ruhát viseljenek, amiben jól láthatóak!
– A rendszeresen vezetők legyenek türelmesebbek azokkal, akik csak ritkán veszik elő az autójukat, kevésbé rutinos vezetők is volán mögé ülnek ezeken a napokon.
– Ne tartsunk pénztárcát, okmányokat, értékeket a hátizsákunk vagy hátitáskánk külső zsebeiben! Értékekeinket a ruházatunk belső vagy jól zárható zsebeiben tároljuk!
– Soha ne hagyjuk őrizetlenül a táskánkat miközben a sírt rendezzük, akkor sem, ha csak épp vízért vagy a konténerhez megyünk is!
– Otthonainkat a temetőlátogatások idejére zárjuk be, ne adjunk esélyt a betörőknek!
– A nagyobb forgalomból adódó esetleges forgalomlassulások, torlódások esetén legyünk türelmesek, és már előre számítsunk hosszabb utazási időre!

– Bűncselekmény vagy szabálysértés esetén tárcsázzuk a 112-es központi segélyhívó telefonszámot!

Október 30. és november 1. közötti időszakban 07.00 órától 20.00 óráig a Budapest XVIII. kerület Reményik Sándor utcát az ünnep miatt lezárják.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva