Művészi élményt adtak a zenetanárok

Szerző • 2018-02-26 • Hírek Művészi élményt adtak a zenetanárok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1153

A zene sokszínűségéről árulkodott a Dohnányi Ernő Zeneiskola tanárainak hagyományos, év eleji hangversenye a Rózsa Művelődési Házban.

Nem csak az elhangzott zeneszámok szerzőinek származása, hanem a színpadon megszólaló különböző hangszerek is a zene sokszínűségéről árulkodtak a Dohnányi Ernő Zeneiskola tanárainak hagyományos, év eleji hangversenyén a Rózsa Művelődési Házban.

A műsorszámokat Draskóczy Zoltán gitárművész, a zeneiskola megbízott vezetője ismertette, és szakértő konferálásának köszönhetően a közönség megismerhetett egyes mozzanatokat a szerzők életéből, és a művek születésének körülményeiből is.

A műfaji sokszínűség jellemezte a február 23-i estét. Haydn trombitaversenyétől kezdve, Jacob van Eyck fagottra írt 2. Courantján, át a gyimesi népzenéig már a műsor első részében kisebb zenei utazáson lehetett részt venni. Trombita, hegedű, zongora, fagott, gitár, ütőgardon és népi hegedű is megszólalt a szünetig. A gála folytatásában vonósnégyes, gitár trió, harmonika és a Francis Poulenc Sextetjének I. tételét előadó fúvós szekció – fuvola, oboa, klarinét, kürt és fagott szólt egyszerre zongorakísérettel – segítségével feledkezhettünk bele el a zenébe. A második részben többek között Dohnányi Ernő Piano quintetjének, Sebastian Bach A-dúr Angol szvitjének, és Henry Mancini Oscar-díjas filmzenéjének, a Moon rivernek dallamai is felcsendültek.

A színpadra lépett 23 művésztanár színvonalas hangversenyét az önkormányzat képviseletében Galgóczy Zoltán alpolgármester is megtekintette. A Dohnányi Ernő Zeneiskola növendékei és tanárai legközelebb a pestszentimrei Sportkastélyban lépnek fel április 20-án és 21-én a Filmzene Best of koncerten.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva