Ne aggódjon, az FKF elviszi a kidobott fenyőfákat is (VIDEÓ)

Szerző • 2019-01-04 • Hírek, Közélet, Videók, Videók a nagyvilágból Ne aggódjon, az FKF elviszi a kidobott fenyőfákat is (VIDEÓ) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1783

Mintegy 500-600 ezer fenyőfát gyűjt össze és szállít el a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) az ünnepek után – írta az MTI.

Az FKF szerint a kihelyezés főidőszakában, január 6-tól egy-másfél hónapig úgynevezett fenyőfa járatok szállítják el a fákat, előtte és utána normál hulladékszállító gépekkel, valamint a nagyméretű fákat külön gyűjtőjárművel gyűjtik össze.

A fákat a kukák mellé, vagy a több mint 250 kijelölt gyűjtőhely egyikére lehet kitenni úgy, hogy azok ne akadályozzák a gyalogosokat, a gépkocsi forgalmat és az úttesten parkolást sem – tudatták.

Videó a 2017-es fenyőfabegyűjtésről:

Hozzátették, a fenyőfákat összeaprítják, majd a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba viszik. A fenyő a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, amelyből elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési gőzt és villamos áramot – olvasható a közleményben.

Az FKF Nonprofit Zrt. munkavégzésével kapcsolatos információk, valamint a kijelölt gyűjtőhelyek listája kerületi bontásban megtalálható a társaság honlapján, de a +36 80 353 353-as telefonszámon is lehet érdeklődni.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva