Négy szabadtéri moziba is mehetünk Budapesten

Szerző • 2015-08-07 • Hírek, Szórakozás Négy szabadtéri moziba is mehetünk Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1146

A Bókay-kert ingyenes vetítései, a Madách Filmklub estéi mellett szétnéztünk, hogy aki kedvet kap a szabadtéri mozizáshoz, hová mehet a fővárosban.

Akármilyen megdöbbentően hangzik is, az igazi nyárból már csak egy hónap van hátra, ami nagyon gyorsan elillan. Hamarosan előkerülnek a szekrényekből a hosszú ujjú pólók, aztán a pulóverek, majd szépen lassan a télikabátok is. Az időjárással egyetemben sok minden megváltozik majd, a szabadidős tevékenységeket is beleérte. Aki még teheti, az augusztus hátralévő napjaiban még mozizhat a szabad ég alatt jó időben.

De hogy melyik helyet is érdemes választani? Nos, egyet-kettőt mi is ajánlottunk már, a welovebudapest oldalán pedig öt olyan helyet gyűjtöttek most össze, ahol szerintük érdemes mozizni a szabad ég alatt. A listából mi négyet mutatunk, hiszen az óbudai Fellinit már olvasóink jól ismerhetik.

1.Kertmozi a Hajógyári-szigeten

A Golftanyán kialakított mozit a Hajógyárin találhatjuk meg – ez elég érdekesen hangzik, és valójában az is. Ide akár egy jól megrakott piknikkosárral is elindulhatunk, bár a belépő áráért (2000 forint) kukoricát és popcornt is kapunk. Augusztus 18-án A Wall Street farkasa, 25-én a Grindhouse –Halálbiztos című remekművekre lehet beülni. A vetítések után itt még hajnalig lehet bulizni.

Weboldal
Facebook-oldal

2. Óbudai Kertmozi

Az Óbudai Kertmozi Budapest egyetlen olyan kertmozija, ahol premierfilmeket is vetítenek; ezen és a következő héten például az Önkívületben, valamint a Mission Impossible – Titkos nemzetelőadásokra lehet helyet foglalni 1550 forintért (a VIP-jegy 1750). A vetítések általában 20:30-tól kezdődnek, de érdemes figyelni a Facebook-oldalukat, mert különfélejátékokon jegyeket lehet nyerni.

Weboldal
Facebook-oldal

3.Pagony

A XI. kerületben, a Gellért fürdő egykori gyerekmedencéjénél a fűben hasalva lehet nézni filmeket. Az előadások este fél kilenc környékén kezdődnek, ráadásul a Bókay-kerthez hasonlóan ingyen. A vetítések után itt nem lehet bulizni, hiszen egy rendelet miatt korlátozva van a hely nyitva tartása, de azért erősen ajánlott betérni ide is.

Weboldal
Facebook-oldal

4.Budapest Rooftop Cinema

Ez talán a legismertebb budapesti „fedél nélküli” mozi, a Corvintetőn található. Itt igazi klasszikusokra lehet számítani, mindössze 600 forintos árért cserébe. A vetítések sötétedéskor kezdődnek, rossz idő esetén viszont elmaradnak. Lehetőség van itt is VIP-jegyet váltani, mellyel négy méterrel magasabbról lehet nézni az alkotásokat.

Facebook-oldal

fotó: óbudai kertmozi

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva