Nem jó egyedül lenni

Szerző • 2018-02-26 • Hírek, Közélet Nem jó egyedül lenni bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1608

A pestszentimrei egyházak közös szervezésében jött létre a Házasság Hete utórendezvényeként az „Egy út mentén” elnevezésű, házaspárok és párok számára megrendezett program. A Pestszentimrei Közösségi Házban február 23-án a belépéskor minden résztvevő megkapta a „Mindnyájan egyek legyenek!” jézusi idézettel ellátott karszalagot.

A színházteremben a párokat Horváth-Csitári Boglárka Flóra lelkésznő köszöntötte.
“Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat”, mondta Isten az ember teremtésekor – kezdte beszédét a lelkésznő a Teremtés könyvéből vett idézettel. – Valóban nem jó egyedül, segítőtárs nélkül. Nem jó egyedül, ha nincs valaki, aki támogat, aki segít, aki veled van. Nem csak a bajban, nem csak a szenvedésben, betegségben, hanem a boldog pillanatokban, nagy nevetésekben, szerelmes órákban. Ezért adta azt melléd, akivel ma együtt érkeztél, kézen fogva. Őt, akivel már annyi mindenen keresztülmentél. Mert Isten a hozzád illőt adja.

A lelkésznő szavai után Murányi Anita színésznő előadásában istenes és szerelmes versek hangoztak el.
A program első részének zárásaként a pestszentimrei lelkészek – Horváth-Csitári Boglárka Flóra és Solt-Száraz Csenge Gitta evangélikus, Lak Gábor katolikus és Háló Gyula baptista – áldották meg a jelenlevő házaspárokat.

Az est második felében Benedek Zoltán színész adta elő a sajét maga által írt, Ádám és Éva stand up comedy című egyszemélyes komédiát. A nő és férfi különbözőségeit rengeteg humorral és valóságos pszichológiai ismeretekkel bemutató interaktív produkció nagy sikert aratott.

Az előadás végén senki sem indult rögtön haza, hanem kötetlenül, felszabadultan beszélgettünk a mindig megerősítő házasságunk örömeiről és hibáiról. Ehhez volt nagy segítség ez az este. Mert nem jó az embernek egyedül lenni – mondta el Háló Gyula, az est főszervezője.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva