Nemzeti konzultáció a nyitásról és egy új hitelkonstrukció a vállalkozásoknak

Szerző • 2021-02-04 • Hírek, Közélet Nemzeti konzultáció a nyitásról és egy új hitelkonstrukció a vállalkozásoknak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva90

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján bejelentette, hogy február közepén konzultációt indítanak a nyitásról és egy új hitelkonstrukciót is bejelentett a kkv-k számára.

Mikor indul újra az élet? Február közepén indítunk konzultációt online a nyitásról. Egy lépésben vagy több lépésben szeretnék az emberek? Ez azért lehetséges, mert van vakcina, ami védettséget adhat. A vakcinakérdés a kormánynak nem politikai kérdés – fogalmazott a kormányfő.

Úgy tervezzük, február közepén indítunk konzultációt, de nem hagyományos formában, inkább online, a nyitás kérdéseiről, például hogy hány lépésben nyisson az ország, mondta Orbán. Most, hogy van vakcina, van értelme beszélni az újraindításról – mondta mondta. A vakcinakérdésről pedig megismételte, az nem politikai kérdés. „Mindegy, hogy a macska fekete, vagy fehér, csak fogja meg az egeret, ezért keleti és nyugati vakcinát is használunk”, mondta el újra a szokásos hasonlatát.

Orbán arról beszélt, hogy a gazdaság újraindításának három üteme van, lesz: első üteme január elsején indult és március végéig tart. A második ütem április elsején indul, míg a harmadig ütem július elején. „Április elejétől már biztosan szabadabb életünk lehet, mint a mostani, ha fegyelmezetten tartjuk a korlátozásokat”- mondta Orbán.

Arról is beszélt, hogy a kormány szerdán döntött egy új hitelkonstrukció bevezetéséről. Ez hozzátartozik az első szakaszhoz. Eszerint a magyar kormány tíz évre tízmillió forint erejéig 0 százalékos hitelt nyújt annak, aki nem tud élni a gazdaság újraindításának lehetőségével. Ezt a hitelt három év után kell majd törleszteni moratóriummal indul.

Forrás: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva