November végén ideiglenesen leáll a MOL Bubi

Szerző • 2020-11-04 • Hírek, Közlekedés November végén ideiglenesen leáll a MOL Bubi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva123

November végén ideiglenesen leáll a MOL Bubi, mert előkészítik a közbringarendszer megújítását, írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye. A felhasználók új terméket már nem tudnak vásárolni a rendszerben, azonban 2020. november 29-ig még használhatják a bicikliket. A BKK minden olyan ügyfelét kompenzálja, akik érvényes MOL Bubi bérlettel rendelkeznek, de a leállás miatt már nem tudják a meglévő bérletüket teljes mértékben kihasználni.

„A BKK 2021-ben egy új, a városi közlekedés fejlődő igényét kielégítő közösségi kerékpár-szolgáltatással várja ügyfeleit. A régi MOL Bubi biciklik használatára 2020. november 29-én éjfélig van lehetőség. Ettől az időponttól kezdve nem lehet kerékpárt felvenni és visszaadni a gyűjtőállomásokon” – áll a közleményben.

A rendszeres MOL Bubi használók eddig negyedéves, féléves, éves, illetve 100 forintos havi bérletet válthattak. A BKK a 2020. október 28-a után vásárolt 100 Ft-os bérletek árát teljes egészében visszafizeti, illetve kompenzációt biztosít azon negyedéves, féléves, illetve éves bérlettel rendelkezők számára, akik bérletének érvényessége a november 29-i leállás után járna le. A kompenzáció pontos módjáról később adnak tájékoztatást.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója október 19-én ezzel kapcsolatban azt írta Facebook-oldalán, hogy: „Szomorú vagyok a MOL Bubi közbringarendszer leépítési tervei és bizonytalan jövője miatt. A Bubi üzemeltetésére szóló szerződés idén november végén lejár és úgy tűnik, kicsi az esélye, hogy addigra legyen új üzemeltető – így, ha a BKK nem hoz rendkívüli intézkedést, november végén, 6 év után először, leállhat a Bubi működése.”

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva