Novembertől jönnek az elektronikus receptek

Szerző • 2017-06-09 • Egészség, Hírek Novembertől jönnek az elektronikus receptek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1035

A Népszava szerint hamarosan a kormány elé kerül az e-receptek bevezetéséről szóló jogszabályjavaslat, novembertől pedig országosan is bevezetik az elektronikus vényeket.

Korábban már írt a sajtó arról, hogy már zajlik az e-vényeket kezelő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) tesztüzeme, amihez nem csak az orvosok, hanem a betegek is hozzáférhetnek majd.

Az új rendszerben nyomon lehet majd követni azt, hogy kik iratnak fel egyidejűleg több orvossal maguknak gyógyszereket, valamint azt is látják majd az arra jogosultak, ha valaki nem váltotta ki a javallt terápiás szert.

A gyógyszerkiváltás ősztől olyan lesz, mint egy banki tranzakció: a betegeknek igazolniuk kell majd magukat (TAJ-számmal, vagy e-személyivel), a gyógyszerért pedig átvételi elismervényt kell majd adnia a patikusnak a gyógyszertárban. Alapesetben mindenki csak a saját nevére felírt gyógyszert válthatja ki, de természetesen egy meghatalmazással más is átveheti a felírt gyógyszert. 

Az e-receptet kizárólag az orvos viheti fel a rendszerbe, a körzeti orvos asszisztense nem.

A papíralapú beutalók kérésére is lesz lehetőség.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva