Ökofoglalkozás a múzeum kertjében

Szerző • 2020-07-18 • Hírek, Kultúra Ökofoglalkozás a múzeum kertjében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva330

Immár második éve látták vendégül a Bókay-kerti kerületi napközi táboros rajokat a Herrich-Kiss villa kertjében. A nyári szünetben nem csak a sátrakat és ülőhelyeket biztosítják, hanem múzeumpedagógiai foglalkozással is várják a csapatokat az intézmény munkatársai. Idén a villa felújítási munkálatai miatt a múzeum kiállításait nem tudták megmutatni, azonban a múzeumkertben egy öt állomásból álló környezetismereti, kulturális örökségünket feldolgozó játékot állítottak össze a gyerekeknek.

A csoportoknak egy mesetérkép alapján kellett eljutniuk a kert különböző pontjára, ahol különböző játékos feladatokat oldottak meg a gyerekek. Így a boszitanyán egy varázsfőzetet lehetett elkészíteni gyógynövényekből, a csillámló patakparton a hazai vízi élővilággal ismerkedtek meg, a mágikus kertben a mezőgazdaság és a szántóföldi növények voltak a középpontban, a tündérréten a szelektív hulladékgyűjtés szabályait tanulták, a varázserdőben pedig a védett hazai állatok képeit kutatták fel a csapatok.

A tervezésben és a lebonyolításban a Vörösmarty Mihály Gimnázium két diákja és a Sztehlo Gábor Gimnázium immár végzett tanulója segítettek. Így lett egy igazán mozgalmas és gyerekekre hangolt program rendhagyó módon a múzeum kiállítóterein kívül, amelyen, a hét során, mintegy 213 kerületi tanuló vehetett részt. A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva