Önkormányzati gyorssegély a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium számára

Szerző • 2020-09-24 • Hírek, Oktatás Önkormányzati gyorssegély a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium számára bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva610

A XVIII. kerület képviselő-testülete 3,8 millió forintnyi gyorssegélyt folyósít az Oltalom Karitatív Egyesületen által itt üzemeltetett, speciális nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium számára. Ezt követően pedig évente 1,3 millió forinttal támogatja az oktatási intézményt az önkormányzat – erről Szaniszló Sándor adott tájékoztatást Facebook-oldalán.

“A kormány kegyetlenségére jellemző, hogy nem elégednek meg azzal, hogy a járvány ürügyén a nekik nem tetsző önkormányzatokat csuklóztatják, de sorra vonják meg a támogatást olyan szervezetektől is, akik az ő feladatukat átvéve gondoskodnak a szegényekről, betegekről, fogyatékkal élőkről. Így járt az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség is, akiknek a munkáját módszeresen próbálják megnehezíteni, holott minden köszönetet és támogatást megérdemelnének azért az áldozatos szolgálatért, amit naponta végeznek az Oltalom Karitatív Egyesületen keresztül. A XVIII. kerület képviselő-testülete ezért a mai ülésén úgy döntött, hogy 3,8 millió forintnyi gyorssegélyt folyósít az Oltalom által itt üzemeltetett, speciális nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium számára. Ezt követően pedig évente 1,3 millió forinttal támogatjuk az oktatási intézményt” – írta posztjában a polgármester.

“Mi, európai magyarok úgy gondoljuk, a szolidaritás, az odafordulás mindennél fontosabb, és kötelességünk megvédeni a rászorulókat, akár az állammal szemben is. Külön megtiszteltetés volt számomra, hogy Iványi Gábor lelkész úr, az Oltalom elnöke személyesen is megtisztelt jelenlétével bennünket, és személyesen mondhattam köszönetet azért a rendkívüli munkáért, amit a Wesley Kincsei suliban végeznek” – zárult a bejegyzés.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva