Opera, operett és nagy taps

Szerző • 2014-09-22 • Hírek, Könnyű Opera, operett és nagy taps bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2157

Az operetté volt a főszerep az Üde Színfolt Egyesület szervezésében szeptember 19-én a XVIII. kerületi Polgárok Háza udvarán.

Szép számmal összegyűlt a közönség, hogy részt vegyen egy kellemesnek ígérkező, zenés, délutáni programon. A rendezvényt Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg.

Az első fellépő a kerületi Kiss Judit Anna volt, aki a Dohnányi Ernő Zeneiskolában, Szilágyi Olga magánének-tanár növendéke. Ő egy operarészletet énekelt, csodaszép hangja lenyűgözte a közönséget. Nem csoda, mert tavasszal az Országos Ádám Jenő Dalversenyen első helyezést ért el, s megkapta a Filharmónia Magyarország Koncert és Fesztiválszervező Nonprofit Kft. különdíját is, amely egy meghívás a filharmónia hangversenyre szóló közreműködésre. A műsorban eredetileg szerepelt volna Judit Anna testvére is, Kiss András operaénekes, aki az idén kapta meg a Kerületünk Fiatal Tehetsége kitüntetést, ő azonban nem tudott fellépni, mert elkapta az „énekesbetegség”.

Clipboard61

A komolyzenei bevezető után a Tihanyi Vándorszínpad társulatának igazgatója, Tihanyi-Tóth Csaba színész –, akit legtöbben a Barátok közt című televíziós sorozat Novák Lacijaként ismernek –, és felesége Bognár Rita énekes, valamint Subi Zoltán színész népszerű, magyar operett-dalokkal kedveskedett a közönségnek. Ami azért is aktuális volt, mert az önkormányzat javában készül a pestszentimrei hungarikumok napjára, és a magyar operett is hungarikumnak számít.
Elsőként felcsendült Kálmán Imrétől a Marica grófnőből a Szép város Kolozsvár című dal, majd a Csárdáskirálynőből a Húzzad csak kivilágos virradatig, Az asszony összetör…

Clipboard59

Az operett-csokor után a művészházaspár magyar nótával szórakoztatta a nagyérdeműt. Nem maradt el a siker, az ismerős, fülbemászó dallamokat a közönség köréből ki halkabban, ki bátrabban kieresztve a hangját, együtt énekelt a művészekkel.

Clipboard60

– Szerintem ez kiváló előadás volt – mondta Simon Tivadar kerületi lakos, aki láthatóan nagyon élvezte a műsort. – A művészházaspár személyisége is magával ragadó volt. Tetszett a stílusuk, mert hangulatteremtő volt. Nem csak politizálni kell, hanem kicsit lazítani, szórakozni is. Az operett egyébként is a kedvenc műfajom – tette hozzá.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva