Összefogás Zentéért – FRISSÍTVE: sikerült összegyűjteni a pénzt!

Szerző • 2019-09-24 • Hírek, Közélet Összefogás Zentéért – FRISSÍTVE: sikerült összegyűjteni a pénzt! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva620

A kerületünkben is rengetegen támogatták és izgultak Zentéért. A ritka betegségben szenvedő, másfél éves kisfiúnak gyűjtést szervezett a családja. Egy egész ország fogott össze a kisfiúért, és szeptember 25-én reggel a szülők már azt posztolták a Facebook oldalon: SIKERÜLT. Zente műtétjére szervezett összegyűlt a 700 (!) millió forint! Példás összefogás!

Korábban írtuk:

Amikor Zente 5 hónapos lett, a gerincvelői eredetű izomsorvadás legsúlyosabb formáját, SMA 1-et állapították meg nála a szakorvosok. A betegség idővel lebénítja a légzőizmokat, a beteg így gyakran még a második születésnapját sem élheti meg.

A ritka betegségre van gyógymód, csak felfoghatatlanul drága (és fájdalmas), 700 millió forintba kerül, és Amerikába kell elrepülni hozzá. A Zolgensma elnevezésű génterápia során infúzión keresztül olyan vírust juttatnak a beteg szervezetébe, amely átveszi a hiányzó gén szerepét, és elkezd az izmok normális működéséhez elegendő fehérjét termelni. Ez nem tüneti kezelés, hanem a betegséget megszüntető gyógymód, és csak 2 éves korig vethető be.

Zente szülei elhatározták, hogy fél év alatt előteremtik ezt az elképesztő összeget!

Egy egész ország fogott össze a kisfiú megmentéséért, kerületünk közösségi oldalain is több száz megosztás és támogatás érkezett!

Szeptember 25-ére összegyűlt a műtéthez szükséges pénz!

“SIKERÜLT!!!!!MEGVAN!!!! ???????
Kérlek, ne utaljatok többet, mert az alapítvány nem közhasznú, csak Zente kezelésére fordítható az oda beérkezett összeg ezért abból másnak adni NEM tudok!
DE! Kérlek ne álljatok meg itt!!!! A folyamatban lévő liciteket rendezvényeket vigyétek végig!!!
HAMAROSAN EGY POSZTBAN FELTESZEK KÉPEKET ÉS ADATOKAT A TÖBBI SMA-val ELŐ MAGYAR KISGYERMEKRŐL ÉS FELNŐTTRŐL . SZERETNÉLEK MEGKÉRNI, HOGY VÁLASSZ KÖZÜLÜK TE, ÉS ŐT TÁMOGASD ZENTE HELYETT!!!
Csak az utaljon Zente alapítványára aki segítené őt a további rehabilitációban és segédeszköz vásárlásában.
A többiek is erre gyűjtenek, hiszen ezek a dolgok nagyon drágák.
NAGYON-NAGYON KÖSZÖNJÜK NEKTEK!
(Hamarosan írom a részleteket, hogyan tovább!)” – írták a szülők a Facebook-oldalon.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva