Ősztől további programok és Havanna Napok a Kondorban

Szerző • 2014-08-28 • Egyéb, Kultúra, Programok Ősztől további programok és Havanna Napok a Kondorban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3085

A Kondor Béla Közösségi Ház egy olyan közművelődési intézmény, amely a 18 kerületi lakosság igényeit hivatott kiszolgálni a meglévő trendek és elvárások figyelembe vételével. Színes és érdekes programokkal, szakkörökkel, kulturális programokkal és workshop-okkal próbálják lekötni a lakosságot.

Az intézmény elsődleges célja a magas kultúra közvetítése, kiállítások és hangversenyek szervezése, képzőművészeti workshop szervezése. A ház új arculattal, a kornak megfelelő belsővel várja a látogatókat, ahol kiállítási lehetőséget biztosítanak a friss diplomás művészeknek is.

3170_0

Havanna Napok

Idén szeptember 21. és 28. között rendezik meg a híres Havanna Napokat, amely a Kondorhoz kötődően is az egyik legnagyobb szabású kulturális és közösségi esemény az évben. Számtalan program, kiállítás és koncert is szórakoztatja majd a látogatókat.

1777_0

„Idén a Zsolnai70 című Zsolnai Mihály fafaragó kiállítása lesz az egyik attrakció, amelyet Jankovics Marcell nyit meg, de a Lélektükör alkotóműhely munkáiból is színvonalas kiállítást láthatnak az érdeklődők. Fontos róluk tudni, hogy a Dél Pesti kórház 3. rehabilitációs osztályán kezelt betegek csoportjáról van szó, akik egy művészetterápia keretein belül készítették az alkotásokat. Ezen kívül a kézműves foglalkozásoktól és kutyaszépségversenytől a nemzetiségi napon át a véradásig, minden program szerephez jut, míg a színpadon többek között Pál Dénes, Király Viktor, Király Linda, illetve Roy és Ádám koncert várja majd a látogatókat. No meg végül az elmaradhatatlan Tűzijáték.” – mondta Soltész Melinda, a Kondor Béla Közösségi Ház művészeti vezetője.

fafaragó3

„Mint közösségi és közművelődési háznak feladatunk, hogy a kultúrát amennyire tudjuk hirdessük és az emberek hétköznapjaikba becsempészve eljuttassuk hozzájuk. Hát ezen dolgozunk nap mint nap a végeken”

zold-sarga-kek-tuzijatek-kep

A Kondorban általában havonta vagy kéthetente váltják egymást a kiállítások, így bárki számára azt javasoljuk, kövessék figyelemmel az aktuális programokat, ahol fiatal művészekkel, művészeti csoportokkal is találkozhatnak. A kerület legnagyobb művészei illetve életmű kiállításai is rendszeresen helyet kapnak az intézmény falain belül.

1779_0

„Aki szereti a művészetet, az a legkülönbözőbb művészeti foglalkozásokon próbálgathatja tehetségét és készségét hétköznaponként és hétvégén egyaránt. Jöhetnek üvegezni, kerámiázni, tűzzománcozni vagy festőkörbe. De renget táncos programunk is van, illetve várjuk a sakkozni vágyókat is. Működtetünk nyugdíjasklubot, foltvarróklubot, új kezdeményezésként pedig Csere-bere klubot is, ahol az emberek egymás között cserélhetik megunt tárgyaikat. Utóbbinál a közösségépítő szempont az elsődleges.” – tette hozzá az egyéb iránt üvegművészként alkotó Soltész Melinda.

 

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva