Padlástérből galéria

Szerző • 2014-09-22 • Fejlesztések, Hírek, Kultúra, Programok Padlástérből galéria bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva998

Vadonatúj kiállítótermet adtak át a kerületben. A velencei biennálé által inspirált alkotásoknak ezúttal a PIK galériája ad helyet.


A kívül-belül megújult Pestszentimrei Közösségi Ház hosszú, közel másfél éves átépítés után tavasszal hivatalosan is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. A munkálatok viszont mind ezidáig nem értek véget, hiszen a több funkciós belső terek kialakítása, festése, és dekorálása továbbra is zajlott. Az intézmény vadonatúj galériájának átadásával, szeptember 17-én a felújítások lezárultak.

Clipboard22

A vendégeket Ódor Katalin, az intézmény igazgatója köszöntötte. A megnyitón közreműködött a közösségi ház művészeti vezetője Draskóczy Zoltán gitárművész, aki gitárjátékával elvarázsolta a közönséget. A Reflexiók című tárlatot Kucsák László országgyűlési képviselő, alpolgármester nyitotta meg, aki ünnepélyes keretek között adta át a közösségi ház díszkulcsát az intézményvezetőnek.

Clipboard20

 

A kiállítás hátteréről Varga Ferenc, a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet pedagógiai szakértője, médiaművész beszélt. A tárlat 21 kerületi művész által a velencei biennálé ihletésére készített alkotásokból nyílt, amit második alkalommal tekinthetnek meg az érdeklődők a kerületben.

Clipboard18A velencei biennálé a világ egyik legelismertebb és legrangosabb képzőművészeti seregszemléje, amire tavaly ősszel egy pályázaton kiírt tanulmányút keretében utazhattak ki kerületi közművelődési szakemberek, képző-, és iparművészek. Ez a tanulmányút minden résztvevőnek egyedülálló élményt jelentett. A művészek új tapasztalatokkal és újszerű látásmóddal gazdagodtak, amit egy velencei ihletésű kiállítással foglaltak össze. A kiállítás nyitvatartási időben október 12-ig tekinthető meg a Pestszentimrei Közösségi Házban.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva