Péntekig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe

Szerző • 2021-02-15 • Hírek, Oktatás Péntekig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva104

Péntekig, február 19-éig adhatják be a diákok jelentkezésüket a középfokú intézményekbe. A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait – a tanulói adatlapot és a jelentkezési lapokat – az általános iskolák töltik ki. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a dokumentumokat egyénileg kell kitölteniük az Oktatási Hivatal honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.

A kitöltött dokumentumokat – a tájékoztatóban leírtak szerint – aláírva kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-nak.

A hivatal honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, hogy mely középfokú iskolákba jelentkezzenek – közölte az OH.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva