Polgármesteri fogadóóra összefoglaló – szeptember 1.

Szerző • 2014-09-07 • Hírek, Polgármester Polgármesteri fogadóóra összefoglaló – szeptember 1. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1965

Ughy Attila, a XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere rendszeres fogadóórát tart facebook oldalán. A lakosoknak itt lehetőségük van feltenni online kérdéseiket, felvethetik javaslataikat. Az alábbi kérdések és gondolatok merültek fel a kerületet életét érintően a hatodik, szeptember 1-jén megtartott online fogadóórán.

10639580_748059041916886_8261819424926866206_n

Elsőként több közlekedésfejlesztést érintő kérdés is érkezett. Egyenes Ági kommentjéből megtudjuk, hogy a Háromszéki utca elején, a játszótérig, elviselhetetlen a forgalom reggel és délutánonként. Sok autós ezen a szakaszon kerüli ki a Béke téri lámpás kereszteződést. Az utcának ezen a szakaszán és a játszótéren sok a gyermek, az autósok viszont egyáltalán nem veszik figyelembe a 30-as korlátozó táblát, és sokszor száguldoznak. A válaszból kiderül, hogy a Béke téri fejlesztés elkészültével egyidőben a jelenlegi fix intervallumos jelzőlámpa automata jelzőlámpává alakul, amely a betorkolló utak forgalmát folyamatosan figyelve tudja szabályozni az áthaladó forgalmat. Így a torlódások is jelentősen csökkennek majd.

Szilágyiné Petrik Katalin pedig az Alacska úti gyalogos közlekedés áldatlan állapotára hívta fel a polgármester úr figyelmét, aki azt a választ adta, hogy ismerik a problémát, mivel annak idején nem autós közlekedésre optimalizálták a lakótelepet, ezért az egész területet átvizsgálják. Vizsgálják továbbá a forgalomcsökkentés lehetőségeit, és a járdaépítési programban is szerepel az említett terület.

Ughy Attila Kőnig János kerékpárutakra vonatkozó felvetésére közölte, hogy a fővárosi kezelésű területeken és útszakaszokon kevesebb a kerület mozgástere, de szorgalmazta az önkormányzat több kerékpárút építését is, amelyre a választ várják.

Természetesen a csatornázás kérdésköre sem maradhatott el. Nagy-Bárány Klára arról érdeklődött Mikor és ki fogja végre élhetőbbé tenni Pestszentimrét? Mindenhol beszakadt bekötések, tengelyig érő víz, 15-20 cm-re kiálló csatornafedlapok, a járdán pedig sár, mocsok. Az okozott károk esetében pedig mindenki egymásra mutogat…Ughy Attila reakciójában kifejtette, hogy sajnos tudomásul kell venni, hogy a XVIII. kerület jelenleg építési terület. 100 kilométer hosszan építünk csatornát, ami gigászi munka. Ahogyan a beruházás befejeződik, a csapadékvíz-elvezetés komplex módon, valamint a útburkolat-helyreállítás is megvalósul. Kelemen Imre pedig arról érdeklődött, hogyan tud valaki rákötni a csatornára, ha nincs jelenleg anyagi fedezete rá. Megnyugtató válaszként megtudhatta, hogy ilyen esetben igényelhető önkormányzati támogatás a munkálatok kifizetésére.

Bognár Mária mint “fiatal nyugdíjas” jelezte, nem elégedett a Gyömrői út-Csévéző utca-Frangepán utca és Felsőcsatári út által övezett terület tömegközlekedésével és mostoha területnek tartja, mert elhanyagolják a tömegközlekedés szempontjából. Ughy Attila megköszönte a probléma felvetését: „Kedves Mária! Köszönöm, hogy felvetette a problémát – igen rosszul hangzik a leírása, ezért szeretnék segíteni. Ezért a telep lakóinak kérését most már továbbítottam is a Budapesti Közlekedési Központnak. Azt ígérték, hogy válaszolni fognak. Remélem, legközelebb jó hírekkel érkezem.”

Novák Bernadett kérdésére, miszerint kik és milyen módon osztották az iskolakezdésre szétosztott tanszercsomagokat a Polgármester Úr elmondta, hogy mivel nyolc különböző évfolyamra nyolc különféle tanszercsomagot kellett volna összeállítani, a kerületi intézményvezetőket bevonva olyan pakkot állítottak össze, amely minden iskolában hasznosítható. Ceruza, radír, vízfesték, stb. A tanszercsomag beszerzője a Városgazda Zrt. volt, amely közvetlenül – takarékosság okán – a gyártókat és a nagykereskedőket kereste meg. A füzetcsomagot pedig speciálisan az önkormányzat számára nyomtatták.

Ughy Attila jóhírt hozott Magyar Zsolt és a Havanna-lakótelep lakóinak is, hogy a hír igaz, és a Havanna-lakótelepen négy munkaállomásos postahivatal létesül, melynek az előkészítése folyamatban van.

Szöllősi Éva esőzések témakörében kommentelt, amelyre azt a választ kapta, hogy sajnos a kerületben a csapadékvíz-elvezetés problémáját csak a szennyvízhálózat teljes kiépülése után tudják rendezni. A csapadékvizet nem lehet a szennyvízzel együtt elvezetni. Az úthelyreállítás csak akkor indulhat el, ha egy-egy területen megtörtént az elkészült csatornahálózat nyomáspróbája és kamerás vizsgálata. A kerületi önkormányzat konkrét tervekkel rendelkezik a csapadék-elvezetési problémák orvoslására. Ugyanakkor tudnunk kell, hogy a feladat a fővárosi önkormányzathoz került. Ennek ellenére a csatornázás után SAJÁT forrásokat is fordítanak a legproblémásabb helyek gondjainak megoldására.

Fazekas Pál: “Tisztelt Polgármester Úr! Mit gondol arról, hogy kerületünk volt polgármestere Mester László most éppen függetlenként kíván elindulni a választáson?”

Ughy Attila: „Kedves Pál! Nem tisztem megítélni a kerületi baloldal történéseit. Zavaros és kiszámíthatatlan a forgatókönyv. Egy biztos: mi megyünk tovább, és tesszük a dolgunkat, mert ez közös kerületi érdek.”

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva