Saját nevelésű virágokkal díszíti a köztereket a Városgazda

Szerző • 2015-07-20 • Hírek, Közélet Saját nevelésű virágokkal díszíti a köztereket a Városgazda bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1013

A Városgazda új vállalkozásában nevel virágokat és kezdte meg a palántázást a kerület közterületein.

A Városgazda hosszú távú tervei között szerepel, hogy a kerület közterületeit, intézményeit saját erőből díszítse virágokkal és a szükséges növények termesztését is házon belül oldja meg.

Első körben – kísérleti jelleggel- az egynyári virágok palántázását kezdték meg kora tavasszal kertészeti szakemberek az ehhez felépített fóliasátorban. Gondos munkával a mintegy tízezer magból a nagy többség ki is kelt és már ott tart a folyamat, hogy a palántákból kifejlődött virágos növények kiültetését is megkezdte a cégek a köztéri parkokba és a kerület frekventált területeire.

Ennek keretében díszítette fel a Városgazda többek között a Batthyány utcában lévő okmányirodát és került a saját nevelésű növényekből a Szentlőrinc lakótelep, valamint a Havanna lakótelep virágágyásaiba és az ültetés folytatódik az Alacska úti és a Méta utcai körforgalom virágágyásaiban.

Ezek a virágok szolgáltak díszítésként a szentivánéji rendezvényen is az asztalokon. A cég azt szeretné elérni, hogy jövőre már a kerület köztéri virágigényének nagy részét ki tudják majd elégíteni önerőből.

A témában írt korábbi cikkünket itt találja!

(Forrás: http://www.varosgazda18.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva